Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Europa in de schijnwerpers tijdens Voor de toekomst van Europa; van Brussel naar Almere en terug

Het nieuws richt zich de laatste tijd weer veel op Europa: de aanstaande Brexit, de keuze tussen zomer- en wintertijd, de Italiaanse begroting en natuurlijk de aanstaande verkiezingen voor het Europese Parlement in 2019. We praten veel met elkaar over Europa - over haar toekomst, bedreigingen én kansen - maar wat betekent Europa eigenlijk voor ons als inwoners van Almere en Flevoland? Hoe werken de Europese Unie, de Raad en het parlement? Kom het allemaal te weten op vrijdag 16 november tijdens de bijeenkomst Voor de toekomst van Europa; van Brussel naar Almere en terug.

Gastspreker deze avond is Raoul Boucke van de Permanente Vertegenwoordiging bij de EU. Hij gaat het gesprek aan met aanwezigen over Europese ontwikkelingen, dilemma’s, bedreigingen en kansen. De Europese achtergrond van Raoul sluit goed aan bij de Almeerse Floriade-ambities op het gebied van Growing Green Cities. Centraal staan daarbij urgente vraagstukken die samenhangen met de mondiale verstedelijking, zoals voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning. Raoul Boucke heeft een lange staat van dienst als onderhandelaar namens Nederland bij de EU. Sinds 2007 werkt hij in Brussel waar hij verantwoordelijk was voor onderhandelingen met de EU o.a. op het gebied van luchtvaart, transport, milieu en klimaatverandering. Naast zijn rol bij de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie, werkte hij enkele jaren voor de Europese Commissie met als specialiteit het CO2 dossier. Raoul was in 2014 kandidaat #5 op de Europese lijst van D66 en daarmee automatisch eerste vervanger van de huidige Europese parlementsleden tot de komende EP-verkiezingen.
 
Voor de toekomst van Europa; van Brussel naar Almere en terug
Vrijdag 16 november, 19.30 uur

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in Europa of hier meer over wil weten. Aanmelden voor 10 november via info@d66almere.nl

Programma
19:00 uur: Inloop
19:30 uur: Welkom door Andries Blom, voorzitter a.i. van D66 Almere gevolgd door een inleiding op de EU door moderator Fons van der Ham (voormalig voorzitter D66 Almere en huidige voorzitter landelijke D66-thema afdeling Europa).
19:50 uur: Raoul Boucke gaat in op het aspect duurzaamheid vanuit Europees perspectief
20:30 uur: Gesprek over Europa
21:30 uur: Wrap-up en samenvatting van de avond door de moderator

Locatie: Apollo Hotel/Bierfabriek, Koetsierbaan 2, 1315 SE Almere
Deze avond wordt georganiseerd door D66 Almere in samenwerking met de thema afdeling Europa van D66.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)