Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Europees jaar van het Cultureel Erfgoed - activiteit maart

Vanwege het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed organiseert Erfgoedhuis Almere het hele jaar activiteiten rond maandelijkse thema's. In maart is dat "Water". Op zaterdag 10 maart 2018 vertelt geo-archeoloog Don van den Biggelaar tijdens een korte lezing over het UNESCO Werelderfgoed Schokland. Daarnaast start de expositie van de drooglegging van Flevoland. Iedereen is van harte welkom!

De verborgen schat van Schokland
UNESCO Werelderfgoed Schokland kreeg tot de drooglegging van de Noordoostpolder halverwege de 20ste eeuw regelmatig te maken met stormvloeden. In de lezing laat Don van den Biggelaar zien dat een aantal stormvloeden dunne laagjes zand achterlieten op Schokland. Tien van deze lagen zijn gedateerd. Dankzij deze dateringen is er meer duidelijkheid over de impact van stormvloeden op Schokland. Hierdoor kan een completer beeld worden gereconstrueerd van de geschiedenis van het voormalige eiland. Daarnaast kan de toegepaste dateringsmethode bijdragen aan het bepalen van toekomstig overstromingsrisico's in kustgebieden.

Eerste beelden
Erfgoedhuis Almere heeft een aantal voorwerpen en foto's gedoneerd gekregen van de drooglegging van Flevoland. Deze zijn te zien in een expositie die zaterdag 10 maart start in Erfgoedhuis Almere. Daarnaast zijn er ook foto's te zien van de drooglegging en hoe men toentertijd aan het werk waren.

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 10 maart 2018
Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere-Buiten
Programma lezing: Inloop: 15:30 uur, start lezing: 16:00, borrel: 16:30 uur
Kosten: Gratis

Europees jaar van het Cultureel Erfgoed
2018 is het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Ook Almere doet hier op volle kracht aan mee! Daarom organiseert het Erfgoedhuis Almere het hele jaar activiteiten rond maandelijkse thema's. Elke maand heeft zijn eigen thema en in maart is dat "Water". Almere en Flevoland hebben een rijke geschiedenis met water, ontdek dit allemaal op zaterdag 10 maart!

Elke tweede zaterdag van de maand kunnen Almeerders gratis kennis maken met het culturele erfgoed van de stad. Kijk voor meer informatie over het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed en de andere activiteiten in Almere op www.almere.nl/europeeserfgoedjaar.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)