Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

FC Almere in spectaculair duel met 4-5 onderuit.

14 april 2018

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere tegen Roda ‘46 een grote kans laten liggen om koploper te worden.

De ploeg van Sandor Augustijn trok na negentig minuten uiteindelijk aan het kortste eind. Door deze nederlaag bleef de schade nog redelijk beperkt doordat zowel Geinoord en Victoria ook punten verspeelden.

In een zeer spectaculair duel waar de toeschouwer de grote winnaar was waren er maar liefst negen doelpunten te noteren. De twee ploegen die beiden al een periode op zak hadden waren er vanaf het begin veel mooie momenten te zien met kansen over en weer. FC Almere had in Thiago Paraiso een speler waar de tegenstander veel problemen mee had, de snelle vleugelspits was vaak de tegenstander te snel af maar de afronding ontbrak in deze fase. Roda’46 was zeer gevaarlijk in de tegenstoten en had zelfs bij vlagen een overwicht maar kon vooralsnog niet tot scoren komen. Dat lukte FC Almere in de 25e minuut uiteindelijk wel, Thiago Paraiso maakte zich goed vrij van z’n tegenstander en haalde doeltreffend uit buiten bereik van Roda’46 doelman Jaap de Greef 1-0. Vlak hierna had het ook 2-0 kunnen zijn maar de inzet van Mike de Blieck op goed aangeven van Lesley Vlieger ging maar net naast. De gasten kwamen goed terug en moest Almere in de 35e minuut de verdiende gelijkmaker incasseren, uit een vrije trap scoorde Wesley van Ojen de 1-1. De strijd bleef op en neer gaan en was er voor het plubliek veel te genieten. Diezelfde van Ojen wist vlak voor de rust ook de 1-2 te scoren en moest Almere de rug weer rechten wat ook gebeurde. Na een mooie aanval was het Mike de Blieck die nog voor de rust met een droge knal de 2-2 inschoot.

Na de hervatting twee ploegen die zeer aanvallend bleven acteren met voor beide doelen spectaculaire momenten. Na drie minuten was het alweer raak, het was Roda’46 speler Freek van Belzen die met een strak schot Gijs Roelofsen geen schijn van kans gaf. 2-3. FC Almere kwam echter goed terug en wist in de 60e minuut via Barry Smitz de 3-3 in te schieten. Later kreeg diezelfde Barry Smitz z’n tweede gele kaart en kon hij vertrekken. Dit deed FC Almere geen goed en profiteerde de gasten hier optimaal van, Jamal Lachkar wist met wat geluk Roda’46 weer op een 3-4 voorsprong te zetten en was hij ook de maker van de 3-5. FC Almere deed hierna van alles om het tij te keren maar meer dan een doelpunt van Mitchel Smit kwam het niet en leed men deze middag een dure nederlaag.

Trainer Sandor Augustijn kon niet tevreden zijn maar gaf z’n ploeg wel een compliment,” We wisten dat dit een van de beste ploegen was uit de afdeling gezien de uitnederlaag, maar we hadden de wedstrijd wel in de hand maar de dadendrang van de gasten leverde ons veel problemen op en toen we met tien man kwamen te staan moesten we improviseren, uiteindelijk kwamen we dit niet meer te boven ”. aldus Augustijn.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)