Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere in tweede helft trefzeker ten koste van Odysseus’91

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere drie broodnodige punten gepakt tegen Odysseus.

De ploeg van Jamal Yahiaoui had de eerste helft wel wat moeite om de wedstrijd naar de hand te zetten maar in de tweede helft werd het verschil wel duidelijk. Invaller Nick Stos 2x en Mike de Blieck 2x maakte uiteindelijk het verschil.

In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd en wisten de gasten via routinier Torben Vrielink op 0-1 te komen, een slimme pass door het centrum van Sven Berendschot gaf Vrielink alle ruimte om Almere-doelman Gijs Roelofsen te passeren. FC Almere had vrij snel het antwoord klaar maar Gary Bouwmeester zag zijn volley knap gestopt door Odysseus-doelman Erik Meijers. Ook Barry Smitz van Almere had de kans om te scoren maar zijn inzet was veel te zacht om Odysseus doelman Meijers te verrassen. FC Almere kreeg wel steeds meer grip op het duel maar kansen voor Koen Blommestijn en Thiago Paraiso leverde niet het gewenste resultaat op. 0-1 was dan ook de ruststand.

In het tweede bedrijf tapte Almere uit een ander vaatje, met een versterkt middenveld moest Odysseus ver terug en kwamen er kansen genoeg, maar zoals zo vaak dit seizoen was het verzilveren van de mogelijkheden een groot probleem voor Almere. In de 50e minuut had ook Odysseus op 0-2 kunnen komen maar invaller doelman Nordin Vermeulen ( ingevallen voor Roelofsen, raakte geblesseerd) redde bekwaam op de inzet van Julian Markus. Ook Tjeerd Hof moest bij Almere in de tweede helft door een blessure vervangen worden door Nino van Jaarsveld. In de 56e minuut kwam Almere terecht op 1-1 door Blommestijn maar de uitstekend leidende arbiter Nefkens zag hier een overtreding aan vooraf gaan. FC Almere wisselde Thiago Paraiso voor Nick Stots en dat was geen verkeerde keus, de routinier stond in de 68e minuut op de goede plek bij een voorzet van Peter van Dongen 1-1. Almere zette nog meer druk en dat werd beloond, weer was het Stots die met een bekeken kopbal Almere op 2-1 zette. Odysseus was volkomen van slag en Almere profiteerde hier optimaal van door Mike de Blieck 3-1. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-1 na een mooi uitgespeelde aanval die ook door De Blieck werd afgerond. 4-1. Uiteindelijk een dikverdiende zege voor de Almeerders en dat zag ook trainer Jamal Yahiaoui (die wel achter de hekken het duel moest volgen vanwege het onterecht wegsturen vorige week tegen Benschop. Dennis Kooistra verving hem op de bank.). Yahiaoui: “De eerste helft liep het niet optimaal maar na de rust waren we veruit de bovenliggende partij en beloonde de ploeg dit met vier fraaie treffers en was de winst dik verdiend en blijven we goed meedoen voor de tweede periode ”.

Foto: Martin Bakker.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)