Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere krijgt bij Veensche Boys gevoelige tik 3-0.

19 januari 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere in Nijkerkerveen de thuisploeg niet kunnen verrassen.

Drie spelers konden bij FC Almere niet spelen door uiteenlopende redenen dus moest trainer Jamal Yahiaoui wat improviseren. Gezien de gehele wedstrijd hadden de Almeerders zeker gezien de tweede helft het meeste balbezit maar doelpunten maken ging de ploeg weer niet goed af.

Het werd eerst aftasten door twee ploegen die allebei wisten wat er op het spel stond. De thuisclub wilde aansluiting met de kop houden en Almere moest de punten pakken om aan te sluiten bij de middenmoot. Het ging vooralsnog gelijk op en kwamen er kansen over en weer. Almere kreeg uit een hoekschop van Mike de Blieck een aardige kans maar de inzet van Rogier Arduin werd goed verwerkt door doelman Wessel Kroon van de thuisclub. Niet veel later waren er kansen voor de thuisclub maar Almere-doelman Gijs Roelofsen was ook attent en hield de 0-0 op het scorebord. Het bleef de eerste helft gelijk op gaan maar in de 35e minuut nam Veensche Boys toch de leiding. Een onterechte vrije schop bracht de thuisclub op voorsprong. In eerste instantie werd de bal weggewerkt maar de rebound van Tom Donselaar was voor Roelofsen te veel 1-0. Nog voor de rust had Almere op gelijke hoogte kunnen komen maar de zuiverheid ontbrak in de afronding.

Na de rust waren de gasten wel de betere ploeg maar de hechte verdediging van Veensche Boys hield goed stand. Mogelijkheden van zowel Koen Blommestijn als Thiago Paraiso van Almere leverde geen goal op. In de 70e minuut kwam de genade klap voor de Almeerders toen uit een counter Kevin Hols de 2-0 inschoot. Almere wisselde tweemaal om nog meer te forceren en kwam er nog meer druk op het doel van de thuisclub,met het risico om nog een goal om de oren te krijgen wat uiteindelijk ook gebeurde, invaller Danny Brouwer kon in de 82e minuut dan ook scoren. Almere had de tweede helft de nek uitgestoken maar ving uiteindelijk bot terwijl kansen om een goed resultaat zeker aanwezig waren.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui was duidelijk over de wedstrijd, “Het was een collectief falen van m’n ploeg. Ik heb te weinig strijd gezien deze wedstrijd en dan loop je achter de feiten aan”. Was de duidelijk mening van de coach. FC Almere staat nu vierde van onderen en zal tegen IJFC komende wedstrijd alle registers open moeten trekken om niet verder af te dalen.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)