Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Almeerse zaterdagclubs weer bij elkaar in de tweede klasse B.

FC Almere laat tegen Zeeburgia ware gezicht zien!

15 september 2018

Zeeburgia heeft het in de bekercompetitie tegen FC Almere niet waar kunnen maken. FC Almere wist vooral in de tweede helft de wedstrijd naar de hand te zetten. Almeerder Mike de Blieck had een groot aandeel in de winst door zelf tweemaal te scoren en ook nog twee assist af te leveren.

In de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en moest Almere-doelman Gijs Roelofsen al in de 5e minuut redding brengen op een inzet van Aaron Bruijn. Niet veel latere nog een behoorlijke kans maar nu ging de bal voorlangs. FC Almere kwam beter in de wedstrijd en had bij vlagen een aardig overwicht maar men kon de kansen ook niet in doelpunten omzetten. Opvallend was van beiden partijen soms het slordige spel met ballen niet goed aan kwamen. Na zo´n 15 minuten was het toch Zeeburgia dat de leiding nam door Sohaib Echahbouni die laag en hard inschoot 1-0. Vijf minuten later was de stand weer gelijk toen Koen Blommestijn onderuit werd gehaald binnen de zestien en Mike de Blieck de toegekende strafschop beheerst benutte. 1-1. Voor de rust geen goals meer.

Na de rust was Almere veel feller en daar hadden de Amsterdammers veel moeite mee, de crosepasses van Arno Splinter bij Almere leverde de nodige problemen op bij Zeeburgia. In de 60e minuut was het wel Zeeburgia dat de leiding nam, Mauro Schroder wist de uitstekend op dreef zijnde Almere-doelman Gijs Roelofsen toch te passeren 2-1. FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui bracht Nick Stots binnen de lijnen en niet zonder succes want de goaltjesdief wist even later uit een hoekschop van Mike de Blieck met het hoofd de gelijkmaker te scoren 2-2. Almere kreeg een overwicht en scoorde zeker niet onverdiend via de net ingevallen Douwe Willemars de 2-3 met het hoofd na goed werk van De Blieck. Zeeburgia zette nog wel aan maar toen Mike de Blieck via een kopbal de 2-4 scoorde was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase moest Almere-doelman Gijs Roelofsen nog even in actie komen maar verder kwam de eersteklasser niet.

Almere trainer Jamal Yahiaoui zag dat zijn ploeg zeer geconcentreerd speelde,”Zo willen we het ook en als iedereen z’n taak netjes uitvoert heeft Almere een ploeg die in de tweede klasse hoge ogen kan gooien”.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)