Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere sluit seizoen af met remise (2-2).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere 2-2 gespeeld tegen het Bussumse BFC.

De ploeg van Jamal Yahiaoui had wel wat wijzigingen in de ploeg zo stond dit keer Nordin Vermeulen onder de lat in plaats van Gijs Roelofsen. In de spits speelde Nick Stots en Peter van Dongen (vakantie) en Kevin Vermey (geschorst) waren niet aanwezig. Almere had de derde periode al op zak en BFC kon bij winst de periode van de kampioen over nemen maar was dan wel afhankelijk van Waterwijk.

Het werd een vrij gelijkopgaand duel met de beste kansen in de eerste helft voor Almere. BFC met de gevaarijke linkerspits Jostein Ohm kwam later herhaalde via de flanken door maar dit werd goed opgelost bij de thuisclub achterin waar doelman Nordin Vermeulen uitstekend speelde. In de 9e minuut was het de beurt aan Almere. Uit een hoekschop van Mike de Blieck kon Koen Blommestijn uiteindelijk scoren 1-0. Aan de ander kant ook nog een aardige kans voor de gasten maar de zuiverheid was er niet en doelman Vermeulen bleek een behoorlijk sta in de weg. FC Almere had nu meer balbezit en was herhaaldelijk voor het BFC doel te vinden en tien minuten voor de rust kon men de voorsprong dan ook verdubbelen. Met de punt van de schoen kon Nick Stots de 2-0 inschieten na eerst een inzet gemist te hebben. Nick Stots maakte hiermee z’n 75e doelpunt in zijn voetballoopbaan. BFC kwam echter goed terug en wist voor de rust nog de aansluitingstreffer te produceren. Na slecht uitverdedigen bij de thuisclub was Jostein Ohm de man die scoorde voor de Bussummers.

Na de hervatting kregen de gasten meer vat op het duel en kwam Almere herhaaldelijk in de problemen. In de 51e minuut kwam dan ook de gelijkmaker door weer Jostein Ohm 2-2. Almere wisselde wat spelers en kwam Thiago Paraiso en Amine Bilal in de ploeg. Niet veel later kreeg Paraiso een grote kans maar miste jammerlijk. BFC kreeg ook de nodige kansen maar drie een inzet achter elkaar leverde geen doelpunt op. Vlak voor tijd had men het duel alsnog kunnen beslissen maar Dico Knevel schoot voorlangs. Het bleef bij deze stand en door het verlies van Waterwijk pakte BFC toch nog nacompetitie.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond zijn ploeg de eerste helft meer aan de bal was met de betere kansen, “Na de rust werden we te nonchalant en kreeg BFC te veel ruimte en dat leverde hen twee goals op”. BFC-trainer Karel Knaap vond zijn ploeg voor de rust veel te onrustig spelen, ”De tweede helft gaven we vaak de toon aan en hadden we misschien wel meer verdiend”.

Komende zaterdag beginnen beiden teams aan de na-competitie.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)