Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere stuurt TOV puntloos weg en blijft kanshebber voor de titel.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich goed herstelt van twee nederlagen op rij

. Door een 2-0 overwinning op TOV blijft de ploeg van Sandor Augustijn meedoen voor de bovenste plek ook omdat koploper Geinoord punten verspeelde tegen IJFC (2-2). FC Almere miste spits Lesley Vlieger door een schorsing en was Kevin Vermeij nog niet helemaal hersteld van een blessure.

Het werd van twee kanten zeer aanvallend voetbal en beide ploegen kregen veel mogelijkheden om tot scoren te komen. In de 10e minuut was er een kans voor TOV spits Maurice van der Wilt maar de spits mikte net naast. Aan de kant van Almere had Douwe Willemars een mooie kans maar ook hij kon het net niet vinden. De strijd bleef op en neer gaan met meer kansen voor de thuisclub maar in de 15e minuut was Nick Stots niet scherp genoeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten en liet hij de kans liggen op een voorsprong. TOV had zeker ook genoeg mogelijkheden maar zowel Lambrechts als Van der Wilt faalden voor het vijandelijke doel. Ook was Tim Suik van TOV dicht bij de openingstreffer maar zijn inzet werd gekeerd door de paal. Het spel bleef op en neer gaan maar Almere kreeg uiteindelijk de betere kansen, eerst was het Barry Smitz die miste en niet veel later was Mitchel Rood ook niet trefzeker en ging de rust in met 0-0

Na de rust een veel fanatieker Almere dat kennelijk snel zaken wilde doen maar weer was Rood niet gelukkig met een aardige kans. Ook had Douwe Willemars van de thuisclub geen geluk toen een goed genomen vrije trap maar net naast ging. In de 55e minuut lukte het FC Almere uiteindelijk wel, een zuiver genomen vrije schop van Ryan Postma verdween loepzuiver achter doelman Joffrey de Beer van TOV (1-0). FC Almere aanvoerder Peter van Dongen wist dat het de tweede helft goed zou komen, ”We kregen de tweede helft veel meer grip op de wedstrijd met als gevolg aardig wat kansen en dat werd later beloond”. TOV kwam echter wel goed terug maar zowel Tjeerd Hof als Mitchel Smits gaven achterin bij Almere maar weinig kansen weg. Dat het uiteindelijk ook nog 2-0 werd middels alweer Ryan Postma die uit een assist van Tjeerd Hof fraai scoorde bevestigde alleen maar dat de thuisploeg verdiend de voorsprong verdubbelde. In de slotfase wilde de gasten nog wel wat forceren maar FC Almere bleef overeind en herstelde zich van twee eerdere nederlagen en blijft in de race voor het kampioenschap.

Coach Sandor Augustijn van Almere vond ook dat de zege verdiend was, “de eerste helft hadden we veel moeite met de grote inzet van TOV en hebben dat na de rust ruimschoots goed gemaakt en dat werd uiteindelijk terecht beloond” aldus de coach.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)