Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere vecht tevergeefs tegen arbiter en tegen zichzelf.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere niet de volle winst kunnen behalen bij Bensdorp.

De ploeg van Jamal Yahiaoui bleef op 1-1 steken. Tevens moest de trainer van FC Almere en z’n assistent vlak voor tijd om onbegrijpelijke redenen vertrekken.

FC Almere de was gezien de gehele wedstrijd de betere partij maar zag Mitchel Rood twee niet te missen kansen toch missen. Ook was Koen Blommestijn dicht bij een treffer maar zijn kopbal uit een mooie actie van Peter van Dongen ging maar net over het doel van Benschop. De druk op het doel van de thuisclub werd nog groter maar Bensdorp verzette zich goed en kwam dan ook beter in de wedstrijd. FC Almere had geluk toen in de 20e minuut een mooie actie van Jonathan Antonia op niets uit liep. FC Almere kwam uiteindelijk weer beter in de wedstrijd maar had veel moeite om tot scoren te komen en zichzelf hiermee erg te kort deed. Weer was er een grote kans voor Rood van Almere maar weer geen goede afronding. Ook Gary Bouwmeester zag een mogelijkheid in rook opgaan en was Bensdorp daar niet rauwig om. Niet veel later kreeg Bouwmeester ook nog geel van de warrig fluitende arbiter. Nog voor de rust had Almere zeker op voorsprong moeten staan maar ook nu was men weer veel te onzuiver.

Na de rust kregen de gasten weer een paar mooie kansen maar doelpunten bleven ook nu weer uit. Bensdorp had in de 53e minuut meer geluk want na een aardige aanval was de voorzet van Jonathan Antonia zuiver genoeg om topscorer van Bensdorp David Verweij de kans te geven om de 1-0 te scoren. De strijd werd heviger en daar had de arbiter niet de hand in en nam soms vreemde beslissingen wat de wedstrijdsfeer geen goed deed. FC Almere was hierna veelal voor het doel van Bensdorp te vinden maar pogingen van Mike de Blieck en Koen Blommestijn liepen vooralsnog op niets uit. Almere ging nu wisselen en bracht Nick Stots en Abdel Ghoudou en Thiago Paraiso binnen de lijnen. De druk werd nu groter op het doel van de thuisclub en was het in de 81e minuut Nick Stots die na een goede actie van Mitchel Smit de verdiende gelijkmaker in kon koppen. 1-1. In de 85e minuut had dezelfde Stots de 1-2 kunnen scoren als hij wat zuiverder was geweest maar de bal verdween maar net over het vijandelijke doel. Bensdorp moest in deze fase alle zeilen bijzetten. Twee minuten voor tijd moest ook de grensrechter van Almere vroegtijdig vertrekken, Op de vraag “Stelt u nog op prijs dat ik vlag” kon hij vertrekken. Kort hierop was het ook de beurt aan Almere-trainer Yahiaoui en z’n assistent. Yahiaoui: “Bij een actie tussen twee spelers gaf de arbiter geel aan Mitchel Smit die correct de bal speelde, waarop ik zei “Dit is echt geen overtreding” en stuurde hij zonder enige uitleg mij en m’n assistent weg, dit heb ik in mijn loopbaan nog nooit meegemaakt”, was de reactie van Yahiaoui.


foto: FC Almere grensrechter Jeffry Coersen moest ook vroegtijdig vertrekken, doordat de arbiter totaal z'n eigen wedstrijd floot.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)