Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere verlaat laatste plaats door winst op TOV.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de belangrijke wedstrijd in de onderste regione gewonnen van het Baarnse TOV.

Hier klimt de ploeg van trainer Jamal Yahiaoui een plek en geeft hiermee de rode lantaarn over aan TOV. Komend weekend wacht de kraker tegen stadgenoot Waterwijk.

In de eerste twintig minuten van dit duel was de thuisclub wat gretiger als de gasten. De ploeg uit Baarn kon uiteindelijk geen stempel drukken op dit duel mede doordat FC Almere steeds beter in de wedstrijd kwam. In de achtste minuut mochten de gastheren dan ook niet mopperen bij een aardig schot van de jeugdige Rogier Aduin na een goede actie van Mike de Blieck. Aan de andere kant was het Almere/doelman Gijs Roelofsen die attent was op een inzet van Maurice van der Wilt van TOV. De twee ploegen lagen een hoog tempo op de mat wat het duel erg aantrekkelijk maakte. Laat in de eerste helft kreeg FC Almere de betere kansen en waren Peter van Dongen en Koen Blommestijn niet gelukkig in de afwerking. Ook een inzet van Lesley Vlieger kon met kunst en vliegwerk maar net op de doellijn gekeerd worden. Vlak voor de rust gebeurde dit ook bij het Almere doel. Het bleef tot de rust derhalve 0-0.

Na de pauze gaf FC Almere duidelijk de toon aan maar de geboden mogelijkheden werden niet verzilverd zoals eerdere wedstrijd ook vaak het geval was. Tot in de 58e minuut Mike de Blieck goed werd weggestuurd door Barry Smitz en vanaf rand zestienmetergebied genadeloos uit haalde en z’n ploeg op 0-1 zette en ook zijn vijftigste doelpunt hiermee maakte. TOV kwam wel goed terug en bleef met vooral lange passes het Almere lastig maken maar de ploeg van Jamal Yahiaoui stelde zich hier goed op in en maakte in de 69e minuut dan ook de tweede treffer, Rogier Aduin pikte de bal net buiten de “zestien”goed op en soleerde op de TOV-doelman af en stiftte de bal zeer fraai over de verbouwereerde TOV-doelman 0-2. Hierna werd het een sprankelend duel met Almere als bovenliggende partij. Eerst had Mike de Blieck de 1-3 op de schoen maar ook Koen Blommestijn was dicht bij een treffer. Toen Almere Lesley Vlieger had gewisseld voor Nick Stots kreeg TOV een vrije schop toegewezen, hieruit wist de ploeg uit Baarn alsnog de “aansluiter”te scoren door Rutger van der Molen 1-2. De slotfase werd nog spannender en was Barry Smitz van Almere nog het dichtst bij een treffer maar ook hij verzuimde te scoren. Uiteindelijk trok Almere de winst over de streep en verliet hiermee de laatste plaats in 2B.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui vond de zege van zijn ploeg verdiend, “de eerste helft hadden we de beste kansen en moeten we op 0-2 staan. Na de rust kregen we nog meer mogelijkheden om tot scoren te komen maar een bal op de lijn gekeerd en een uitstekende keeper hield ons van de derde goal af. Uiteindelijk was de 1-2 winst dik verdiend.".

Zaterdag wacht de kraker tegen Waterwijk.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)