Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

FC Almere verliest eerste bekerduel van Jong Holland (3-2).

9 september 2017

Na een hectische periode kon de selectie van FC Almere eindelijk weer eens aan voetballen gaan denken.

Zaterdag moest men voor de beker op bezoek bij Jong Holland in Alkmaar.

Na een uitstekende eerste helft moest de ploeg van interim- coach Sandor Augustijn uiteindelijk toch zwichten en verloor met 3-2. Het werd na ongeveer een kwartier 0-1 voor FC Almere door Peter van Dongen na een uitstekende combinatie met Nick Huizinga. Hierna kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en kwam wat gelukkig op 1-1 door een benutte strafschop. De eerste helft bleef verder gelijk op gaan maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf kwam Jong Holland halverwege op 2-1 maar FC Almere maakte vijf minuten later al snel de 2-2 door Lesley Vlieger. Hierna kregen de Alkmaarders een overwicht dat uiteindelijk een derde treffer op leverde. FC Almere probeerde nog wel om terug te komen maar was niet meer bij machte. Interim-coach Sander Augustijn was de eerste helft zeker tevreden,”Na de rust kwamen we wat conditie te kort mede door de geringe trainingsarbeid van de afgelopen week door alle commotie rondom de selectie maar de ploeg toonde veel inzet en had best wel een punt verdiend!”.

De eerste bekerwedstrijd werd dan wel verloren maar de positieve uitspraak van de KNVB de afgelopen week maakte toch weer een hoop goed. Voor de beker rest de ploeg nog de wedstrijden tegen HSV en Uitgeest. Daarna gaat het grote werk weer beginnen met een thuiswedstrijd tegen Victoria.

Foto: FC Almere-speler Peter van Dongen hier in actie tegen Amstelveen vorig seizoen scoorde tegen Jong Holland de openingstreffer voor FC Almere.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)