Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere vrouwen te sterk voor plaatsgenoot SC Buitenboys (3-1).

11 februari 2019

De derby op sportpark de Marken tussen FC Almere en SC Buitenboys werd een overwinning voor de thuisclub.

De omstandigheden waren niet ideaal, wind stond in de lengte over het veld dus veel ballen kwamen niet altijd aan.
 Vanaf het begin werd Buitenboys terug gedrongen en lukte het hun niet om van hun eigen helft af te komen. FC Almere zette goed druk wat in een paar kleine kansjes resulteerde. Na een kwartier werd een corner maar half weggewerkt door de verdediging van Buitenboys en kon Sanne Bockweg beheerst af werken 1-0.
De druk bleef onverminderd en na 25 minuten was er een mooie actie op rechts van Geneva Neslo, met een mooie voorzet op Bobbi van Hameren die keurig werd aan genomen en schitterend in de draai in de verre hoek werd geschoten 2-0. Pas na een half uur kwam Buitenboys voor het eerst aan een aanval toe wat meteen gevaarlijk was. Een diepe bal viel tussen de verdediging en twee dames konden doorlopen maar Almere-keepster Elisa Ekkelenkamp redde bekwaam.

In de tweede helft kwamen er bij Buitenboys wat dames van de onder 19 in het veld. FC Almere bleef de bovenliggende partij maar door slordig uitverdedigen lag plotseling de 2-1 in het Almeerse doel.
Even leek de spanning terug met name door een aantal gemiste kansen van Almere. Ongeveer tien minuten voor tijd viel de beslissing, een corner werd niet goed weggewerkt, het gevolg was een scrimmage en na goed doorgaan van aanvoerster Juanita Dollard was de wedstrijd gelopen 3-1.
FC Almere speelde de wedstrijd rustig uit zonder nog in gevaar te komen. Er kan gesproken worden van een zeer sportieve derby onder uitstekende leiding van scheidsrechter Kool.


foto Martin Bakker: De FC Almere dames vieren een doelpunt.


Bijdrage: Dick Bockweg.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)