Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

FC Almere zet goede reeks voort en verslaat ook Benschop (2-0).

13 april 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere, de ploeg van coach Jamal Yahiaoui ook tegen Benschop goede zaken gedaan.

Na een mindere eerste helft drukte de Almeerders de tweede helft door en won dan ook verdiend van de ploeg waar men eerder dit seizoen nog twee punten aan verspeelde.

De eerste helft twee ploegen die er het beste van wilde maken, FC Almere kreeg wel de betere kansen maar door onzuivere passes wist men de gasten niet te verrassen. Wel kreeg Gary Bouwmeester een aardige kans maar zijn inzet verdween in het zijnet. Benschop kwam soms aardig door maar werd op tijd een halt toegeroepen door de Almere-defensie. In de 10e minuut was Koen Blommestijn dicht bij een treffer maar de kopbal uit een voorzet van Mike de Blieck ging maar net naast. Almere bleef het doel van de gasten bestoken maar goals maken was weer een ander verhaal ook toen Mike de Blieck een aardige kans niet in een doelpunt om kon zetten. Het bleef voor de rust op en neer gaan maar voor de rust werd er niet gescoord.

Na de hervatting was de thuisclub weer de toonaangevende ploeg met veel kansen maar met veel geluk hield de defensie van Benschop stand. In de 62e minuut kwam daar een einde aan toen na diverse gemiste kansen Mike de Blieck wel raak schoot (1-0). FC Almere werd steeds sterker maar het duurde tot in de 75e minuut eer de tweede treffer een feit werd. Na een mooie actie van alweer Mike de Blieck was het uiteindelijk Koen Blommestijn die snoeihard Almere op 2-0 zette. Benschop stelde hierna niet zoveel tegenover maar bleef in de counter wel gevaarlijk. FC Almere bleef veel druk uitoefenen op het doel van de gasten en kreeg ook veel mogelijkheden om de score ruim op te voeren maar mede door het goede keeperswerk van de Benschop-goalie bleef het bij deze 2-0 stand. Door deze winst blijf FC Almere koploper in de derde periode en wacht komend weekend de derby tegen Waterwijk dat ook nog kansen heeft op na-competitie.

Almere-trainer Jamal Yahiaoui zag ook dat zijn ploeg de score veel hoger op had moeten voeren. ”Zeker de eerste helft was dat het geval hoewel we toen niet lekker in de wedstrijd zaten, maar de tweede helft hadden we zeker vijf keer moeten scoren en dan druk ik dat nog netjes uit”, aldus de coach die uiteindelijk tevreden kon zijn met het behaalde resultaat.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)