Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Feestend het nieuwe jaar in!

29 december 2018

Op vrijdag 4 januari vindt het allereerste F1rst Friday Festival plaats in Corrosia Theater, Expo & Film. Waarom een festival? 2019 moet gevierd worden met inspirerende kunst en een goed feest. Een kaartje is €5,50- en voor studenten €3,-. Met een biertje van Brouwerij Stijl, een wijntje van Wijnkelder Almere of een frisdrankje in je hand, wordt je tijdens de vierde editie van dit seizoen aangenaam verrast en ga je inspirerend het nieuwe jaar in. Mis het niet!

Tijdens F1rst Friday Festival treedt Reindier op, een mix van pop, elektronica en new wave met een theatraal tintje. Stand-up comedy is deze keer ook te bewonderen, verzorgd door de Almeerse Yaïra van Nielen & Bader El Khalfi (bekend van Almere lacht!). Deze editie wordt de Graduation Show 2018 van Team Franc betrokken bij het programma van F1rst Friday. De expositie is te bezoeken en Judith Roux en Yusuf Deniz zijn aanwezig voor hun verhaal achter het kunstwerk, een heuse artist talk. F1rst Friday toont meer jong talent met de korte film Die Entfermte Tochter van de pas afgestudeerde filmregisseuse Theresa Buchner. Na de filmvertoning is er een Q&A met Theresa. Kwaliteitsschenker Wijnkelder Almere verzorgt een kleine proeverij om het nieuwe jaar met smaak te beginnen. Naast wijn is er weer bier verkrijgbaar van onze eigen stadsbrouwer Brouwerij Stijl.

Over F1rst Friday
F1rst Friday is dé culturele avond van Almere. Voor het vierde jaar op rij worden in Corrosia Theater, Expo & Film, culturele uitgaansavonden georganiseerd. Van oktober tot en met maart vindt deze avond plaats op de eerste vrijdag van de maand. Dit wordt gedaan door een fris, jong team bestaande uit 3 vrouwen met uiteenlopende achtergronden. Het is een feestelijke avond waarbij bezoekers kennis kunnen maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. 

De laatste twee edities
De eerstvolgende edities (en tegelijkertijd de laatste twee van dit seizoen!) vinden op vrijdagavond 1 februari en 1 maart om 20:00 uur plaats. Ook dan kun je je laten verassen door verschillende vormen van kunst en cultuur. De kaarten zijn te koop via www.corrosia.nl

Houd de website van Corrosia en de Facebookpagina van F1rst Friday in de gaten voor updates over het programma. F1rst Friday is ook te volgen via Instagram!

Foto's: Leo Heijningen


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)