Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Festival 2 Turven Hoog Internationaal theaterfestival voor de allerkleinsten

Festival 2 Turven Hoog verhuist – na 15 jaar! - van Schouwburg Almere naar het Stadhuisplein in Almere Stad. De aan het plein gelegen festivallocaties zijn Corrosia Stad, de nieuwe bibliotheek, het stadhuis en de studio’s van Jeugdtheatergezelschap BonteHond en Theatergroep Suburbia. Ook zijn er voorstellingen op diverse wijklocaties van Almere. Het festival presenteert van 2 t/m 4 oktober zinnenprikkelende, bijzondere en ook nieuwe voorstellingen uit heel Europa waaronder theater, dans, muziek, flamenco, circus, poppen- en objecttheater, maar ook proeven, workshops en kunstinstallaties die speciaal voor het festival zijn gemaakt. Festival 2 Turven Hoog is voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller-allerkleinsten, voor volwassenen, enfin...voor iedereen! Mis het niet!

Van AaiPet tot Flamenco!
Dit jaar staat weer een aantal bijzondere voorstellingen op het programma: AaiPet is de nieuwe voorstelling voor peuters en kleuters van jeugdtheatergezelschap BonteHond i.s.m. Festival 2 Turven Hoog. Deze Almeerse samenwerking is sinds de première in april jl. heel succesvol en genomineerd voor de Nationale jeugdtheaterprijs ‘De Gouden Krekel’. Uit Spanje komt een echte Flamenco voorstelling voor kinderen vanaf 6 maanden t/m 5 jaar (Azules) en uit Frankrijk een magisch circussprookje voor een jongleur en plastic zakjes (L' apres midi d'un foehn, version 1 - Hoe de wind waait...) door Compagnie Non Nova. Verder o.a. een nieuwe Nederlandse voorstelling voor baby’s en ouders, de première van Zwier door Het Werveldwind Ensemble en nog veel meer. We sluiten het festival af met een interactieve ‘Grand Finale’ met muzikanten en dansers in de hal van het stadhuis. Nieuw dit jaar zijn theateracts op straat en in het winkelcentrum. Rust/snoezelruimtes en babyverschoonplekken zijn natuurlijk aanwezig!. Kijk op http://www.2turvenhoog.nl voor het complete programma.

Festival 2 Turven Hoog komt er weer aan
Op vrij 2, za 3 en zo 4 oktober 2015 vindt het leukste theaterfestival voor de allerkleinsten (0 t/m 6 jaar) Festival 2 Turven Hoog plaats aan het Stadhuisplein van Almere. Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit heel Europa, naast gratis te bezoeken installaties en workshops die speciaal zijn gemaakt voor het festival. Festival 2 Turven Hoog is voor de kleinsten, voor de allerkleinsten, voor de aller allerkleinsten, voor volwassenen, enfin...voor iedereen, een fantastisch dagje uit! Voor meer informatie en kaartverkoop www.2turvenhoog.nl

Programma en Kaartverkoop
Voor het volledige programma zie www.2turvenhoog.nl. Kaarten zijn te koop via www.corrosia.nl. Telefonisch reserveren: festivallijn 036 - 5215648 (bereikbaar di t/m vr van 10.00- 17.00 uur). Tijdens het festival ook aan de kassa van festivalcentrum Corrosia Stad, Stadhuisplein 2, Almere Stad. Op festivaldagen is de kassa open vanaf 9.00-16.30 uur.

Koop uw kaarten tijdig
Bij de meeste voorstellingen is het aantal zitplaatsen beperkt vanwege het intieme karakter van het festival. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u daarom aan tijdig uw kaarten te reserveren of te kopen.

FOTO: L’apres midi d’un foehn, version 1 door Compagnie Non Nova. foto: Jean-Luc Beaujault

Festival 2 Turven Hoog wordt georganiseerd door Stichting 2+producties in coproductie met Corrosia Stad, de nieuwe bibliotheek, jeugdtheatergezelschap BonteHond, Theatergroep Suburbia en Vis à Vis. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door financiele bijdragen van o.a. Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Fonds Podiumkunsten, VSBfonds, Bank Nederlandse Gemeenten en Fonds 21.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)