Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Finale plaats voor FC Almere dames na winst op SV Achterveld. (0-2).

8 juni 2019

Het damesteam van FC Almere heeft de finale van de nacompetitie bereikt voor een plek in de zaterdag tweede klasse.

Tegen SV Achterveld waren beide partijen de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. Almere had wel de betere kansen maar wist niet tot scoren te komen. De thuisploeg was zeker niet kansloos en kreeg ook een paar mogelijkheden maar wist het net niet te vinden. De eerste helft waren er geen echte kansen en bleef de 0-0 stand op het scorebord staan.

In het tweede bedrijf was te zien dat FC Almere meer wilde en zette behoorlijk druk op de tegenstander. Twee mogelijkheden werden toen niet verzilverd maar in de 53e minuut kwam dan toch het verlossende doelpunt. Esmeralda de Vlugt zag de kans om haar ploeg op 0-1 te zetten en was de ban gebroken. De thuisclub zette alles in het werk maar moest nog geen drie minuten later ook de tweede goal incasseren, Thashanya Suart kwam goed vrij en schoot fraai de tweede treffer voor Almere binnen. Wat Achterveld hierna ook probeerde het leverde geen doelpunt meer op. Wel mocht Almere niet klagen toen de spits keihard de lat raakte maar verder kwam men niet en haalde FC Almere verdiend de finale.

Komende zaterdag speelt FC Almere de finale  tegen GJS uit Gorkum dat ruim van SDC Putten won. Het duel wordt op neutraal terrein gespeeld. Later wordt bekend waar er gespeeld wordt.


foto's Martin Bakker.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)