Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Verplaatsbaar kunstwerk vanaf vandaag in Almere Haven bit.ly/2zYtklB

Flevolandse gemeente bieden volop kansen aan starters

27 juli 2017

De Flevolandse gemeenten blijken koploper te zijn als het gaat om het aanbod van starterswoningen. Dit concludeert hypotheekadviseur eyeOpen.nl, die de kansen voor starters in alle Nederlandse gemeenten en provincies onderzocht. Lelystad blijkt de gunstigste gemeente voor starters in Flevoland.

Gemiddeld liefst 178 starterswoningen per Flevolandse gemeente
In Nederland staan op dit moment 16.148 starterswoningen te koop. Hierbij is gekeken naar het aanbod van woningen in gemeenten die een starterslening aanbieden. Tevens dienen de woningen te voldoen aan een oppervlakte van minimaal 75m2 en een maximale koopsom van €200.000.

Flevoland is met gemiddeld 178 beschikbare starterswoningen per gemeente koploper. Het landelijk gemiddelde van 88 beschikbare starterswoningen per gemeente blijft Flevoland daarmee ruim voor. Opvallend is dat het aanbod van de provincie Utrecht een stuk lager ligt, met slechts 13 starterswoningen per gemeente. Onderzocht zijn alle gemeenten die een starterslening aanbieden.

- Bekijk het overzicht van de startersmogelijkheden (per provincie)

Lelystad meest aantrekkelijke optie voor starters in Flevoland
Voor starters op de woningmarkt in Flevoland is Lelystad de beste optie. Niet alleen kunnen starters daar het hoogste bedrag lenen via de starterslening van alle Flevolandse gemeenten (€38.160 bij een woning met een maximale koopsom van €180.000). Ook worden gunstige voorwaarden aangeboden. Eigenlijk is iedereen met een Nederlandse verblijfsvergunning die al in Nederland woonachtig is welkom. De enige restrictie is de maximale leeftijd van 45 jaar.

Daarnaast heeft Lelystad ook een zeer ruim aanbod van starterswoningen. De gemeente telt liefst 349 starterswoningen met een maximale koopsom van €200.000 en een minimale oppervlakte van minimaal 75m2.

Roosendaal (Noord-Brabant) meest aantrekkelijke gemeente van startend Nederland
Roosendaal komt in het onderzoek van eyeOpen.nl als meest aantrekkelijke gemeente voor starters in Nederland naar voren. In Roosendaal kun je via de starterslening €40.0000 lenen bij een woning met een maximale koopsom van €225.000. Ook hoef je als starter daar nog niet in Nederland woonachtig te zijn. Tevens is er in Roosendaal een zeer ruim aanbod van 256 starterswoningen. De landelijke top drie van meest aantrekkelijke startersgemeenten bestaat verder uit Assen (Drenthe) en Eemsmond (Groningen).


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)