Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Flevoziekenhuis opent extra poliklinische spreekuren

Het Flevoziekenhuis in Almere opent extra poliklinische spreekuren om patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen goed op te kunnen vangen. Het Flevoziekenhuis heeft de afgelopen weken al extra patiënten uit Lelystad en omstreken opgevangen. Dat is goed verlopen.

"Voor alle patiënten uit Flevoland die met het Flevoziekenhuis contact zoeken, proberen wij een oplossing te vinden. Waar dat noodzakelijk is, breiden wij ons zorgaanbod uit. Ook onze patiënten in Almere kunnen dus blijven rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. We willen patiënten uit Flevoland - in deze voor hen onzekere periode – laten weten dat zij bij ons welkom zijn", aldus Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur.

Toename patiënten
Een aantal specialismen merkt al een duidelijke toename aan patiënten, waaronder Gynaecologie/Verloskunde, Maag-, Darm-, en Leverziekten (MDL), Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA). Nu de MC IJsselmeerziekenhuizen op dit moment helaas geen nieuwe patiënten meer kunnen aannemen, verwacht het Flevoziekenhuis een verdere toename van patiënten.

Extra (avond)spreekuren Om die reden opent het Flevoziekenhuis in Almere extra poliklinische spreekuren overdag en voor een aantal specialismen ook ’s avonds. Dit geldt bijvoorbeeld voor MDL, waar eveneens de capaciteit voor onderzoeken wordt uitgebreid. Het Flevoziekenhuis verzorgt al langer de acute MDL-zorg voor patiënten uit MC Zuiderzee.

Verloskunde/Gynaecologie heeft de poliklinische spreekuren met twee uur per dag verlengd. Hiermee kan de toename van patiënten voorlopig worden opgevangen. De eerste patiënten uit Lelystad en omstreken zijn de afgelopen weken bevallen in Almere. Dat is goed verlopen. Het Flevoziekenhuis beschikt in Almere over voldoende capaciteit in de kraamsuites en verloskamers.

Aanvullend hierop wordt – afhankelijk van de extra zorgvraag - over de volle breedte van de aanwezige specialismen het aantal spreekuren uitgebreid, overdag en waar nodig ook ’s avonds. De specialismen Orthopedie, Radiologie, KNO en Dermatologie hebben al avondspreekuren.

Spoedeisende hulp
De spoedeisende hulp (SEH) van het Flevoziekenhuis in Almere is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend en vangt in overleg met omliggende ziekenhuizen in de regio patiënten op die spoedeisende hulp nodig hebben. 

Extra personeel
Het Flevoziekenhuis zet waar nodig extra personeel in. Dat gebeurt deels door bestaande medewerkers en artsen die (tijdelijk) meer gaan werken. Daarnaast wordt extra personeel geworven en aangenomen. Het Flevoziekenhuis heeft de afgelopen weken veel sollicitaties ontvangen en is nu in gesprek met kandidaten om openstaande vacatures in te vullen. 

Speciaal telefoonnummer patiënten
Het Flevoziekenhuis heeft voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen een speciaal telefoonnummer geopend: 036-868 9704. Het nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)