Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Gary Bouwmeester scoort tweemaal voor FC Almere tegen BFC.

13 oktober 2018

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere weer eens drie punten behaald.

Na twee nederlagen en een gelijkspel was er nu een driepunter. Almere kon weer eens over Kevin Vermey beschikken wat ten goede kwam van het team. Daarintegen waren Lesley Vlieger en Barry Smitz nog geschorst.

Tegen BFC speelde de ploeg van Jamal Yahiaoui een uitstekende wedstrijd en had binnen twintig minuten al een 0-3 voorsprong opgebouwd. Eerst was het Nick Stots die uit een hoekschop al koppend scoorde voor de Almeerders 0-1. BFC kwam goed terug maar de dadendrang van Almere drongen de Bussummers terug op eigen helft. Niet veel later deed Gary Bouwmeester voor Almere een duit in het zakje en liet de goalie van de thuisclub kansloos 0-2. Almere bleef domineren maar zag BFC beter in haar spel komen en moest Almere-doelman Gijs Roelofsen ook diverse keren handelend optreden. Toch kon FC Almere nog voor de rust de 0-3 inschieten en weer was Bouwmeester de doelpuntenmaker.

Na de rust twee gelijkwaardige ploegen, maar door balverlies bij Almere werd vervolgens een Almere-speler uitgespeeld wat de 1-3 inleidde en was het Dico Knevel die scoorde. De strijd werd feller met diverse pittige overtredingen maar de Almeerse ploeg bleef het initiatief behouden maar uit een hoekschop was het Jostein Ohm van BFC die de ploeg uit Bussum weer hoop gaf. Almere hield echter stand en trok de eerste winst dit seizoen over de streep.

Almere trainer Jamal Yahiaoui : “de eerste helft speelde we BFC van de mat maar in de tweede helft verslapte we wat en kreeg BFC meer grip op de wedstrijd. Na de 2-3 hebben we het goed uitgespeeld”.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)