Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Gehavend FC Almere onderuit tegen De Meern.

FC Almere heeft voor eigen publiek de fans niet kunnen verwennen met een overwinning.

De ploeg van Jamal Yhiaoui verloor op eigen veld met 2-3. De Almeerse ploeg moest wel wat omzetten ivm afwezigheid van diverse spelers maar kwam lang niet in het nivo van vorige week tegen eerste klasser Zeeburgia waarvan men won met 2-4.

Al binnen twee minuten was het 0-1 voor de gasten en was het Tom Gentenaar die met een schuiver Gijs Roelofsen kansloos liet. Nog geen minuut later was Almere via Mitchel Smit ook kansrijk maar uit een vrijeschop van Mike De Blieck was hij niet trefzeker. Ook faalde niet veel later De Meern bij een mooie aanval over links maar Tim Bijl kwam ook niet tot scoren. Na zo’n 15 minuten spel maakte FC Almere toch gelijk, Mike de Blieck maakte zich goed vrij en zijn zuivere voorzet werd met het hoofd door Douwe Willemars uitstekend afgemaakt 1-1. FC Almere trok nu de wedstrijd naar zich toe en daar had De Meern veel moeite mee. Niet veel later was het weer raak, het was weer Douwe Willemars die keurig de 2-1 intikte. In de 22e minuut kreeg Almere een tegenvaller te verwerken, Mitchel Smit moest van het veld verlaten na een veel te grove overtreding van een De Meern verdediger. Dyon Bakker was zijn vervanger. Nog voor de rust had De Meern de 2-2 kunnen scoren maar De Meern- aanvoerder Roel van Wiggen zag zijn inzet fraai gekeerd door FC Almere doelman Gijs Roelofsen.

Na de rust kregen de gasten meer vat op de wedstrijd en liep Almere achter de feiten aan mede doordat middenvelder en spelverdeler Arno Splinter niet verder kon. De Meern profiteerde hier optimaal van en kreeg FC Almere het moeilijk. Het middenveld moest het tegen de gasten afleggen en uiteindelijk was een strafschop (twijfelgeval) beslissend voor de wedstrijd, Bij een inzet van De Meern kreeg Almeerder Peter van Dongen de bal ongelukkig tegen de hand en wees arbiter Johan van Genderen naar de stip. Van Dongen: “Ik sloeg niet naar de bal maar de arbiter besliste anders. Invaller Sjors Smeulders schoot de elfmetertrap feilloos in 2-2. Uiteindelijk wist De Meern via Sjors Smulders toch nog de derde treffer te scoren en ging er met de winst vandoor.Met nog tien minuten op de klok kregen de gasten het nog moeilijk kreeg FC Almere nog aardige kansen maar in de stand kwam geen verandering meer. Na afloop kon ook FC Almere-trainer Jamal Yhiaoui concluderen,”We misten vandaag teveel spelers en moesten te veel gaan schuiven en dat was zeker de tweede helft moeilijk op te vangen, komende wedstrijd zijn we weer completer en gaan we er weer voor”. Aldus de coach. Een onverwachte nederlaag dus voor FC Almere dat komende zaterdag op bezoek moet bij FC De Bilt.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)