Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Almeerse zaterdagclubs weer bij elkaar in de tweede klasse B.

Gemeente Almere tekent driejarige samenwerkingsovereenkomst met World Fighting League

24 april 2017

Burgemeester Franc Weerwind tekende zaterdag 22 april namens de gemeente Almere een exclusieve driejarige samenwerkingsovereenkomst met de World Fighting League BV (WFL). In de periode 2017 – 2019 organiseert WFL ieder jaar drie vechtsportevenementen in het Topsportcentrum in Almere Poort. Bij de evenementen is er aandacht voor gezamenlijke maatschappelijke projecten waar vecht- en verdedigingssporten de sleutel zijn. Exclusief betekent dat alleen WFL kickboks en mixed martial arts (MMA) evenementen in het Topsportcentrum mag organiseren.

De ondertekening vond plaats in de Raadszaal van het Stadhuis, in aanwezigheid van de deelnemers van het kickboksgala World Fighting League Champion vs Champion dat op zondag 23 april plaatsvond in het Topsportcentrum.

Positieve effecten van de sport
Melvin Manhoef World Fighting League: ‘We zijn trots dat we samen met de gemeente Almere de positieve effecten van de kickbokssport kunnen laten zien en dankzij dit evenement het WFL-platform naar een nog hoger niveau tillen. Hiermee promoten we de sport en bereiken we meer mensen. Dit doen we door maatschappelijke thema’s op de kaart te zetten, zoals respect voor diversiteit en het helpen van kwetsbare groepen in de samenleving, op een wijze die bij de WFL past. Bijvoorbeeld met workshops en trainingen om jongeren mentaal sterker te maken. We bieden ze een positieve, sportieve omgeving, waarbinnen ze zich op een gedisciplineerde manier ontwikkelen. Ook brengen we aanstormend en gevestigd Nederlands talent onder de aandacht en ondersteunen we hun sportcarrière.’

Kansen voor de stad
Burgemeester Weerwind: ’Vecht- en verdedigingssporten passen erg goed bij de identiteit van Almere, waarbij jong, kleurrijk en multicultureel termen zijn die zowel bij de stad Almere passen als bij vecht- en verdedigingssporten. We zien ook dat deze sporten in Almere relatief veel beoefend worden en dat er veel sportaanbieders zijn, die zich op dit terrein begeven. Dit biedt ook veel kansen op maatschappelijk gebied. Waarden als respect, discipline, concentratie en hard werken zijn belangrijk. Evenementen binnen deze tak van sport kunnen hier op een positieve manier de aandacht op vestigen. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking en we verheugen ons op de kansen die dit creëert voor de stad.’

World Fighting League
World Fighting League creëert met dit evenement een platform waarbij (huidige en aankomende) talenten, naast het volgen van een opleiding, de vechtsport kunnen beoefenen. Naast het realiseren van hun ambities maken talenten kans op geldprijzen en het behalen van de eerste kampioenstitel van WFL, wat hun in staat stelt een succesvolle carrière op te bouwen in de vechtsport. WFL heeft als doel het evenement uit te laten groeien tot een gerenommeerd platform voor de nationale (en internationale) vechtsport scene. WFL richt zich op de liefhebbers en de kenners, maar ook op mensen die voor het eerst in aanraking komen met de sport. Met dit evenement willen ze laten zien dat de sport voor iedereen toegankelijk is.

Topsportcentrum Almere

Topsportcentrum Almere is een toonaangevende indoorsport- en evenementenlocatie Het is een veelzijdige en multifunctioneel gebouw, gebouwd naar de meest recente eisen van NOC*NSF en voorzien van de allernieuwste technieken. Er wordt gestreefd naar een kwalitatief en divers (sport)evenementen-aanbod en naar meerjarige partnerships met organisatoren van (sport)evenementen.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)