Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Genieten van de Flevolandse natuur tijdens de Week van het Landschap

6 oktober 2017

Buiten zijn is heerlijk en vooral gezond. Tijdens de Week van het Landschap in de herfstvakantie van 21 t/m 29 oktober organiseren alle landelijke landschappen activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis te beleven. Uiteraard doet Het Flevo-landschap hier aan mee want in Flevoland valt veel te ontdekken. Hoe goed kennen Flevolanders hun provincie eigenlijk? Leer tijdens de Week van het Landschap gebieden kennen die normaal niet toegankelijk zijn, doe mee aan leuke kinderactiviteiten of ga toch eindelijk eens de beverexcursie doen die al zo lang op het wensenlijstje staat. Ontdek hoe veelzijdig Flevoland is; van moeras tot heide en van vogelgebieden tot historische plekken. Flevoland heeft het.

Gratis activiteiten
Door heel Flevoland heen zijn er gratis activiteiten voor jong en oud. Zo kan men mee op zoek naar paddenstoelen in het Schokkerbos, de herfst beleven in Pampushout Almere of speuren naar bevers in het Knarbos. Kinderen kunnen mee doen met de lichtjestocht door Natuurpark Lelystad, knutselen met natuurproducten in ons bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere of achterop de wagen mee met de menvereniging Zeewolde door Natuurpark Lelystad.

Nacht van de Nacht
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Dit jaarlijkse landelijke evenement wordt op 28 oktober ook op twee locaties in Flevoland gehouden. Namelijk in Lelystad en op Schokland. Op Schokland start de excursie met een maaltijd. Omdat de Nacht van de Nacht ook binnen de Week van het Landschap wordt aangeboden, is de excursie in Lelystad gratis. De excursie op Schokland is vanwege de maaltijd niet gratis.

Het Flevo-landschap
Met de organisatie van de Week van het Landschap laat Het Flevo-landschap niet alleen de prachtige natuur in de provincie beleven door Flevolanders maar wil de stichting ook laten zien dat de natuur voor iedereen is en dat het doorgeven van natuur aan jongere generaties van levensbelang is. Kijk voor alle activiteiten van de Week van het Landschap op www.flevo-landschap.nl/wvhl

Zat 21 oktober Lichtjestocht door Natuurpark Lelystad
Zat 21 oktober Op zoek naar paddenstoelen – Schokland
Zon 22 oktober Bevers in het Knarbos
Woe 25 oktober Herfst in Pampushout
Don 26 oktober Op zoek naar paddenstoelen – Schokland
Zat 28 oktober Eten en avondwandeling Schokland
Zat 28 oktober Nacht van de Nacht; wandeling Natuurpark Lelystad
Zon 29 oktober Kinderactiviteit; Lepelaarplassen
Zon 29 oktober Rondrit met menvereniging Natuurpark Lelystad


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)