Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Gerardjan Rijnders en Karina Holla in nieuwe voorstelling De Gemeenschap

30 November: Gerardjan Rijnders en Karina Holla – twee theater tycoons - spelen in de nieuwe voorstelling van De Gemeenschap. ROMP is een nieuw geschreven toneelstuk door Rob de Graaf, de regie is in handen van Roy Peters. ROMP toont het leven door de ogen van een oude vrouw die gaat sterven, bitter maar op een grimmige manier ook vrolijk. Donderdag 30 november spelen Rijnders en Holla in Almere Haven bij Corrosia Theater, Expo & Film. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.corrosia.nl

Oud zijn. In een bed liggen. Niet lang meer te leven hebben, maar nog zoveel willen als een kind. Boos zijn op de wereld die verandert. Vervuld zijn van herinneringen en toch blijven geloven in het belang van verbeelding en verwachtingen. Dit alles overkomt de vrouw uit ROMP. Karina Holla belichaamt deze vrouw. Ze is tot bijna niets meer in staat, maar hartstochtelijk praten over de beelden en spookbeelden van haar leven kan ze nog wel. En dat doet ze, hartstochtelijk. Aan haar bed zit, zwijgend, een man (Gerardjan Rijnders). Hij luistert. Of niet? Pas als de vrouw eindelijk niet meer praat, neemt hij het woord.

In een maatschappij waar steeds meer en steeds langer levende ouderen zijn richt ROMP zich op een actuele problematiek: die van de mensen die niet meer meedoen. Een leven lang zijn ze zelfstandig, eigenzinnig en onafhankelijk geweest, maar nu is hun wereld klein. Aan wat ze hebben meegemaakt, aan hoe ze over alles denken heeft niemand meer een boodschap. Hoe sterk ze zich ook verzetten – hun weg gaat maar één kant op. ROMP gaat over herinnering, over het denken dat doorgaat terwijl het lichaam niet meer kan. Over teleurstelling, maar ook over warmte en kleuren die kunnen worden teruggeroepen.

De Gemeenschap
Na de succesvolle queer comedy De Shakespeare Club (★★★★ in de pers) komt De Gemeenschap met een nieuwe productie waarin Roy Peters en Rob de Graaf hun krachten bundelen. Zij maken theater dat vormbewust en zintuiglijk is; theater dat maatschappelijke vraagstukken op een eigenzinnige en oneerbiedige manier aan de orde stelt. De Gemeenschap zoekt poëzie in het alledaagse en vertaalt individuele geschiedenissen naar alomvattende verhalen. De Gemeenschap is een graag geziene gast bij Corrosia Theater, Expo & Film.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Foto's: ROMP, De Gemeenschap © Sanne Peper


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)