Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Goed is Goed producties, Goeroe

7 februari 2018

Goeroe is een voorstelling over macht, manipulatie en mindfucking die #MeToo-technisch niet actueler had kunnen zijn. Deze productie stelt het gemak aan de kaak waarmee we anderen macht over onszelf geven. Hoofdpersonage Günther is zo'n beetje de Jappe Claes onder de coaches. Waar anderen duidelijk 'nee' verstaan, hoort hij een 'geblokkeerde ja'.

In onze maakbare samenleving van kant-en-klaar maaltijden, niet-teveel-nadenken-media en hoe-het-hoort-hypocrisie is het logisch dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Je gaat je bijna afvragen hoe we überhaupt overeind blijven. Gelukkig maar dat er zoveel levenscoaches, lifestyle trainers en geluks-goeroes rondlopen die de wijsheid in pacht hebben. Kwestie van even de trukendoos opentrekken en hoppa, de perverse weg naar perfectie ligt weer wagenwijd open. Met Goeroe zet Goed is Goed Producties wederom een zonnige voorstelling neer over de menselijke schaduwzijde. Stralend middelpunt is Günther, goeroe extraordinair.

Günther wordt vertolkt door Huub Smit (NewKids, Comedy Central Popoz en Mannen komen van Mars) De andere rollen worden vertolkt door Karen Sibbing, een Nederlandse actrice die het afgelopen decennium is doorgebroken is in Australië en een wereldtournee had in een voorstelling van Falk Richter / Anouk van Dijk, en Rutger Kroon (Voorheen artistiek leider van het Amsterdamse Soybomb Monk).

Scenario: Boy Jonkergouw
Regie: ` Evrim Akyigit
Spel: Huub Smit, Karen Sibbing, Rutger Kroon

Foto: Kim Pattiruhu


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)