Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Goylants Kamerkoor geeft jubileumconcert in St. Vituskerk in Blaricum

5 september 2017

Op 1 augustus 2017 bestond het Goylants Kamerkoor 50 jaar. Een respectabele leeftijd, en een datum om even bij stil te staan. Wat 50 jaar geleden begon als een kleine cantorij in Hilversum heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een volwaardig kamerkoor met leden uit het hele Gooi en daarbuiten. Het jubileum wordt in de eerste plaats gevierd met een jubileumconcert op zaterdag 23 september in de St. Vituskerk in Blaricum.

Het thema van het concert is Traditie en Vernieuwing, en het programma is samengesteld op basis van de keuze van de koorleden zelf. Dat betekent bekende, maar ook minder bekende werken van componisten als Schütz, Purcell, Mendelssohn, Holst, Poulenc, Andriessen en Barber. Maar ook: twee nagelnieuwe stukken die speciaal voor het koor zijn geschreven, door Anneke Wittop Koning en Dirk van der Niet.

Medewerking verleent het blaaskwintet Dwarl, dat samen met het koor speelt, maar ook enkele instrumentale intermezzo’s voor zijn rekening neemt. Onder andere spelen zij het derde deel van opus 26 van Arnold Schönberg – een stuk dat niet vaak te horen is in de Nederlandse concertzalen.

Goylants Kamerkoor olv Bas Halsema
mmv blaaskwintet Dwarl

Jubileumconcert ‘Tradie en Vernieuwing’
Zaterdag 23 september, 20.15 uur
St. Vituskerk, Kerklaan 17, Blaricum

Entree € 12,50, inclusief programmaboekje en verjaardagstraktatie in de pauze.
http://www.goylantskamerkoor.nl

Foto's: Petra Feddema


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)