Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Greaseman van het Volksoperahuis bij Corrosia Theater, Expo & Film

Oliemannetje(s): Een voormalige olieraffinaderij van Koninklijke Shell houdt Curaçao in een wurggreep: de vervuiling is immens, maar zonder dit bedrijf zou het halve eiland zonder werk zitten. In Greaseman wordt dit gegeven gecombineerd met de legende van ‘greaseman’: een man die door de straten dwaalt en iedereen ontglipt omdat hij is ingesmeerd met olie. De laatste keer dat hij werd gezien was in 1969, tijdens een opstand. Nu, anno 2017, wanneer een oud-Shell-manager uit Nederland terugkeert naar Curaçao, duikt hij weer op. Greaseman vertelt een onverwacht actueel verhaal vol jazzy calypsoliedjes en melancholieke steelpan en trompet.

Muziektheater over oliemannetje(s)
Van de makers van Havens eigen live soap De Wasserette nu een hedendaagse muzikale voorstelling over Curaçao: Greaseman.

Het Volksoperahuis
Het Volksoperahuis maakt al meer dan 25 jaar volksopera’s: muziektheatervoorstellingen die actuele maatschappelijke thema’s aansnijden op een muzikale, toegankelijke en humoristische manier. Bij Het Volksoperahuis neemt de muziek samen met het verhaal altijd een centrale plaats in. Het bezingen van het lief en het leed van het leven treft vaak sneller doel dan alleen maar het praten hierover, is hun overtuiging. Greaseman wordt geregisseerd Kees Scholten van Het Volksoperahuis, tevens het gezelschap achter Havens eigen live soap De Wasserette.

Antilliaans Buffet
Voorafgaand aan de voorstellingen verzorgt Ku Mil Amor een buffet met gerechten uit de Antilliaanse keuken. Aanvang buffet: 18:30. Reserveren voor 15 oktober is verplicht via reserveren@corrosia.nl

Het Volksoperahuis – Greaseman
Woensdag 18 en 19 oktober try-outs, 20.30 uur bij Corrosia Theater, Expo & Film
Vrijdag 20 oktober première, 20.30 uur bij Corrosia Theater, Expo & Film

Kaartverkoop en meer informatie
De toegangskaarten: € 10 / € 7,50. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.corrosia.nl
Prijs Antilliaans buffet: €17,50 p.p. incl. 1 drankje (reserveren voor 15 oktober)

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)