Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Havenfestival wordt Huizer Havendag

13 maart 2018

De 15 aan watersport gerelateerde verenigingen en organisaties uit Huizen hebben de handen ineen geslagen om op zaterdag 16 juni onder de naam “Huizer Havendag” te organiseren. De Huizer Havendag komt in de plaats van het Havenfestival dat tot vorig jaar altijd in de zelfde periode viel als het Old Timer festival en de Huizerdag.

De vele verenigingen zullen, verspreid over de braderie, de bezoekers tonen wat zij te bieden hebben aan sportieve- en recreatieve activiteiten. De botterwerf en de KNRM, de Huizer sportvissers- en modelbouw clubs als ook de duiksport vereniging zullen demonstraties verzorgen. Daarnaast is er een speciale kinderopvang, zijn er shantykoren, oude ambachten en palingrokers.’s Morgens liggen er meer dan 20 botters in de haven en 's middags zal er op het Gooimeer de “Huizer Haringrace” tussen diverse botters uit Spakenburg, Harderwijk, Huizen en Elburg gehouden worden.

De dag wordt 's avonds afgesloten met een “midsummer haven concert” op een drijvend podium in de haven.

De voorbereidingen voor de Huizer Havendag zijn nu nog in volle gang en binnenkort zal het gehele programma te zien zijn op een speciale Havendag website. De komende maanden zullen inwoners van Huizen en omliggende gemeenten ook via de media en een speciale Havendag krant op de hoogte gehouden worden van de activiteiten rondom de `Huizer Havendag` waar naar verwachting meer dan 10.000 bezoekers op af zullen komen.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)