Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Het Rusthuis: theater op locatie in Woonzorgcentrum De Toonladder

Bij oma op bezoek in het verpleeghuis: voor ons heel gebruikelijk, maar menig buitenlander fronst de wenkbrauwen over de gewoonte onze dierbare ouderen in te laten huizen in een verzorgingstehuis. Het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie raakte gefascineerd door ‘old people’s homes’ en maakt nu in De Toonladder samen met bewoners en personeelsleden een voorstelling. Van 9 t/m 11 november te zien in Almere.

Realiteit & Fictie
Met theater, film en installatie creëert regisseur Peter Boelens samen met vijf acteurs en een aantal bewoners en medewerkers van Woonzorgcentrum De Toonladder een theatrale rondleiding waarbij de grens vervaagt tussen wie acteert en wie niet. Welke situatie is verzonnen, en welke echt? Wie is er bezoeker van De Toonladder en wie kan eigenlijk wel wat zorg gebruiken? Bad van Marie activeert met zijn eigenzinnige werkwijze en hyperrealistische theatervorm een bijzondere en nodige confrontatie met onze eigen oude dag.

Bad van Marie
Het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie is befaamd om zijn ingenieuze spel met de werkelijkheid. De naam van het gezelschap komt van de kooktechniek ‘au bain-marie’ waarbij voedsel ondergedompeld wordt in een heet of koud waterbad. Bij Bad van Marie wordt het publiek ondergedompeld in een theatrale ervaring. Dat onderdompelen gebeurt even delicaat als het koken au bain-marie: de theatrale ervaring komt terloops binnen, bijna zonder dat je het merkt. Wat is echt en wat is gespeeld? Dat is de grootste vraag bij projecten van Bad Van Marie.

Wanneer
9 t/m 11 november 2018. Starttijden: 14:00, 14:15, 14:30, 14:45, 15:00, 15:15, 15:30 u

Locatie Woonzorgcentrum
De Toonladder
Kathleen Ferrierstraat 51, Almere
Prijs
Regulier € 10 / Korting € 7,50 (kaarten koop je hier) 

Het Rusthuis is een productie van het Vlaamse theatergezelschap Bad van Marie in samenwerking met Corrosia Theater, Expo & Film en wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij Fonds, Cultuurfonds Flevoland, Fonds 21 , Provincie Flevoland en Gemeente Almere. Met speciale dank aan De Toonladder en Zorggroep Almere.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)