Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Hier moet jij zijn tijdens Weekend van de Wetenschap

Dagelijks heb je met wetenschap en technologie te maken, vanaf het moment dat je in de ochtend op de fiets stapt totdat je de wekker zet wanneer je gaat slapen. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. Heb je altijd al in de huid willen kruipen van een marinier, onderzoeker of laborant? Dan is dit jouw kans!

"Wetenschap is ontdekken, leren. Die nieuwe ideeën en dromen zijn het begin van onze toekomst", aldus Daan Roosegaarde die zich dit jaar als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn astronaut André Kuipers en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Op weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten opgenomen. Hieronder zijn de highlights weergegeven die zich in Flevoland bevinden:

Larsen & Buhl – Hey Marinier!
Datum: 6 oktober
Plaats: Zeewolde
Categorie: Techniek, duurzaamheid, doe-activiteiten
Activiteit: Voor de maritieme industrie levert Larsen & Buhl onderdelen en samenstellingen welke worden toegepast om het energieverbruik te reguleren. Draag je steentje bij, en neem plaats achter de knoppen van een persmachine. Word onderdeel van het productieproces. Help op zaterdag 6 oktober tussen 10:00 en 16:00 uur een handje mee en ervaar het gevoel om een product te maken, wat deel uitmaakt van een marineschip!

De Nieuwe Bilbiotheek – Wat kan jij met de Bee-bot?
Datum: 6 oktober
Plaats: Almere
Categorie: Workshop, techniek, ontdekken
Activiteit: De Bee-Bot is een leuke en eenvoudig te programmeren robot voor kinderen waarmee je op een slimme en leuke wijze kan leren programmeren. De kinderen krijgen tevens een beter ruimtelijk inzicht tijdens het werken met de robot. De Bee-Bot kan de commando's voorwaarts, achterwaarts, draai naar links en draai naar rechts uitvoeren. Hoe kun je de robot het beste laten bewegen? En hoe zet je een goede route uit? De Bee-bot kan doorlopend worden gebruikt, van 11.00 uur tot 16.00 uur. Er kan een keuze worden gemaakt uit diverse speelmatten, zoals de sprookjesmat, de piratenmat en de eigen straat mat.

Astaco Technologies
Datum: 7 oktober
Plaats: Almere
Categorie: Natuur en Biologie, voedsel, backstage
Activiteit: Algen zijn hele kleine plantjes die in water groeien. Eentje daarvan heeft een hele mooie naam: Haematococcus pluvialis. Dat komt omdat hij een rood stofje maakt dat heel goed voor ons is. Bij Astaco laten ze je zien hoe ze deze algen kweken door middel van ledverlichting en hoe het rode stofje gemaakt wordt! Normaals gesproken is het laboratorium alleen geopend voor mensen die er werken, maar tijdens Weekend van de Wetenschap mag iedereen op zaterdag 6 oktober Astaco bezoeken. Er is wel beperkte capaciteit, dus pak je kans en meld je van te voren aan!

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) – Space Waste Lab
Datum: 6 oktober
Plaats: Almere
Categorie: Astronomie
Activiteit: Space Waste Lab van innovator Daan Roosegaarde is een nieuw grootschalig project met levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts zoals ESA, NASA, studenten en bezoekers. De tentoonstelling laat het publiek niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit. Fase één begint buiten bij een grote, unieke installatie inclusief LED's en real-time tracking information door ESA. De tentoonstelling binnen bestaat uit een educatief programma met een origineel stuk ruimteafval. Kom op 6 oktober naar KAF en ontmoet Weekend van de Wetenschap ambassadeur Daan Roosegaarde, ga aan de slag en bouw een robot van LEGO®, onderga een echte VR-experience, of bouw zelf een raket, ruimtestation of jouw favoriete planeet.

Stichting sterrenwacht Almere
Datum: 6 oktober
Plaats: Almere
Categorie: Astronomie
Activiteit: Op zaterdag 6 oktober van 10:30 uur tot 17:00 uur organiseert Sterrenwacht Almere een open dag. Sterrenwacht Almere beschikt over een speciale zonnekijker en bij helder weer is er de gelegenheid om hierdoor naar de zon te kijken. Verder worden verschillende typen telescopen getoond, zowel zelfbouw telescopen als telescopen die in gespecialiseerde zaken te koop zijn.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)