Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Hippe Gasten op podium van Kaf in Almere op 9 maart

Gillende gitaren en pompende drums. De rockband Hippe Gasten maakt geen doorsnee kindermuziek. Ze zijn in China populair met hun Nederlandstalige kinderrock en komen nu met een nieuw album én een Nederlandse tour. Het album van de vijfkoppige band heet 'Komkommermaarbij' en is geproduceerd door Skiggy Rapz, die eerder met onder anderen Guus Meeuwis en Diggy Dex werkte. Vandaag trapt Hippe Gasten de albumrelease af met hun eerste nieuwe track 'Koning van de dansvloer'. Vanaf nu verschijnt er elke vrijdag een nieuw nummer van het album online. In het nieuwe jaar gaan de mannen ook weer touren. Eerst in januari in China en vanaf februari in ons eigen land.

Muziekleraren
Hippe Gasten bestaat uit zanger Jon van Elsen, pianist Maurice Cramer, gitarist Daan Koch, Richard Wallenburg op de basgitaar en Björn van de Boom op de drums. Als leraar in het basisonderwijs of muziekleraar vinden de mannen het heel belangrijk dat kinderen in aanraking komen met muziek en instrumenten. De kinderen zelf zijn dolenthousiast met deze verfrissende muziek. Jon van den Elsen, zanger van Hippe Gasten; "Kinderen zijn het eerlijkste publiek dat je kan hebben, als ze het niks vinden stoppen ze hun vingers in de oren en als ze het te gek vinden dansen en springen ze de hele show lang!"

China en clubtour
De band wordt in China 'Ko Ge' genoemd, dat 'coole broers' betekent in het Chinees. Voordat de mannen daar mochten optreden moesten de teksten eerst worden goedgekeurd. De teksten zijn ook vertaald in het Chinees en mee te lezen op een groot scherm tijdens hun optredens. In januari vertrekt de band weer naar China om op te treden. In februari gaat de Nederlandse Clubtour van start. Ze (kinder)rocken onder andere het dak van KAF Almere en het Paard in Den Haag eraf. De kaartverkoop is van start gegaan.

Foto: Maaike van Esch


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)