Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • SC Buitenboys laat Laren’99 er met de winst vandoor gaan 2-4.

Historische objecten van het Nederlandse Rode Kruis tentoongesteld in Veiligheidsmuseum PIT

13 september 2017

Veiligheidsmuseum PIT stelt historische Nederlandse Rode Kruisobjecten tentoon ter gelegenheid van 150 jaar Nederlandse Rode Kruis, dat in 2017 wordt gevierd met het Jaar van de EHBO. De tentoonstelling is te zien van 16 september tot en met 17 december 2017.

De tentoonstelling bestaat uit aansprekende objecten van de historische erfgoedcollectie van het Rode Kruis waarbij drie thema’s worden uitgelicht: het militaire imago van het Rode Kruis, EHBO en waardering voor leden en donateurs. De tentoonstelling is samengesteld door vrijwilligers van Veiligheidsmuseum PIT en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Ook worden de films van de jubileumtentoonstelling van het Rode Kruis vertoont. De films laten verhalen zien van Rode Kruisvrijwilligers van toen en nu; helden en heldinnen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Rode Kruis.

In de herfstvakantie zijn er extra EHBO- en Rode Kruisactiviteiten bij PIT: Ontmoet de ambulanceverpleegkundige en neem een kijkje in de opblaasbare SIGMA-tent van het Rode Kruis. De tent is ingezet bij grote calamiteiten en rampen en zal bij PIT operationeel worden gemaakt. Voor meer informatie kijk op: www.pitveiligheid.nl/rodekruis


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)