Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

IJzersterke vrouw vol zwakheden

In een wereld die enkel nog lijkt te draaien om snel succes omarmt Stephanie Louwrier met ‘Revolutie van de mislukking’ het falen. Omringt door mensen en situaties die perfect lijken, gaat Louwrier op zoek naar haar eigen falen. Zij behoort tot de nieuwe generatie theatermakers die het cynisme achter zich hebben gelaten en met een hernieuwde blik de wereld bekijken. Ze weigert in hokjes te denken en dat vertaalt zich in voorstellingen die een mix zijn van theater, performance, muziek en standup.

Kunstlinie Almere Flevoland
za 7 apr, 20:30u.
Kaarten: www.kaf.nl of 036 - 84 55 555
Meer info: www.rudolphiproducties.nl

Afgelopen zomer heeft Louwrier ‘Revolutie van de mislukking’ als onderzoekvoorstelling op het Oerol festival gespeeld. De voorstelling bleek urgent en aangrijpend, veel bezoekers herkennen zichzelf in het stuk. De imperfectie, het falen als mens en continue een masker voorhouden. Stephanie Louwrier gooit zichzelf als proefkonijn op het podium. "Ik hoop dat mensen zich in de voorstelling kunnen herkennen. Dat ze zien dat iedereen een gevecht met zichzelf aan het voeren is. Ik hoop dat mensen aan het einde van de voorstelling niet praten over al hun successen, maar over het falen, de imperfectie, het gevecht." Dagblad van het Noorden beschrijft de voorstelling als ‘flitsende zelfkastijding’. Vanaf april 2018 speelt ‘Revolutie van de mislukking’ in de Nederlandse theaters.

Stephanie Louwrier (1986) studeerde af als Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht. Haar carrière had een kickstart, haar afstudeersolo ‘Pauvre Lola’ (2010) werd genomineerd voor zowel de Kemna Award en de Parade Parel. Ze groeide met onder meer ‘Pauvre Lola, ‘Amazing Grace’ en ‘Tango Fight Show’ uit tot succesnummer op Theaterfestival De Parade. Bij impresariaat Hekwerk bespeelde ze de landelijke podia, ze werd presentatrice bij BNN en in 2013 maakte ze samen met Daria Bukvić de "overweldigende performance" (Theaterkrant) ‘Who run the world’. 

Haar carrière gaat sky high, en dan besluit Louwrier om weg te gaan bij haar impresariaat. "Mensen zeiden tegen mij: Je bent een cabaretière. Je moet zo snel mogelijk bij DWDD zitten! Je bent een presentatrice. Je moet televisie maken! En zo ging het maar door. Totdat ik mezelf volledig kwijt was. Iedereen probeerde mij in een hokje te plaatsen en ik probeerde aan alle verwachtingen te voldoen. Ik ben op een gegeven moment met alles gestopt en toen brak er een vrij donkere periode aan. Ik voelde mij compleet gefaald. Als maker en als mens. Ik heb maandenlang in bed gehuild. Ik kon de was niet ophangen of ik was al aan het huilen."

Uiteindelijk heeft Louwrier haar plek gevonden bij Rudolphi Producties, waarmee ze terugkeert naar de kern van haar kunstenaarschap. Bij het productiehuis maakt zij nu een voorstelling over haar ervaringen van de afgelopen jaren. ‘Revolutie van de mislukking’ is een comeback voor Louwrier. "Eindelijk kan ik accepteren dat je op mij geen label kunt plakken. En nu wil ik door en andere mensen inspireren. Het falen heb ik kunnen inzetten als kracht." Met deze voorstelling wil ze een revolutie ontketenen waarin het falen er mag zijn, hoe pijnlijk die ook is!


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)