Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Internationaal theaterfestival voor de allerkleinsten (0-6 jaar)

Festival 2 Turven Hoog komt er weer aan. Van 27 september t/m 1 oktober 2017 vindt het festival plaats in Almere in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen. Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.

Enkele highlights: van een egel die verliefd wordt op een mol (Stekeblind) tot een dans over de kaart van de wereld (Mappamondo)
Dit jaar staan weer een aantal bijzondere voorstellingen op het programma: Uit Nederland presenteren we 5 nieuwe voorstellingen voor peuters en kleuters die nog niet eerder te zien waren, o.a. Mappamondo van Dadodans (première), de Vervelende Bus van Schippers&VanGucht (première), VaarWel van Malou van Sluis en STIP IT van het duo Schuurmans en Smits en Kras van Alle hoeken van de Kamermuziek.

Uit België komt 4Hoog met de nieuwe voorstelling Stekeblind. Uit Duitsland is het duo Florschütz & Döhnert er weer bij met hun nieuwe kleutervoorstelling Een gat is meestal rond en voor de tweede keer met Ssst! hun pareltje voor peuters. Daarnaast presenteren we een bijzondere voorstelling uit Frankrijk genaamd Nao Nao. In deze laatste voorstelling wordt er een wereld gemaakt van klei die je kan aanschouwen in een echt amfitheatertje.

Ook buiten de theaters staat een uitgebreide programmering
De Vervelende Bus van Schippers&VanGucht en de camper van TG Bodemloos staan opgesteld op het plein voor KAF en in de winkelstraat lopen de Giraffen van Teatro Pavana en kom je de rijdende robot BLOM tegen die je uitdaagt om de straat vol te tekenen.

18e editie: meer locaties en op zaterdag 30 september dé grote festivaldag
Festival 2 Turven Hoog presenteert deze editie 14 (inter-)nationale theater-, dans- en muziekvoorstellingen, verspreidt over 5 dagen op 3 festivallocaties in Almere en op woensdag 27 en zaterdag 30 september en zondag 1 oktober zijn er drie voorstellingen uit onze programmering te zien in de Krakeling in Amsterdam. Op donderdag 28 en vrijdag 29 september ontvangen we scholen en kinderen van kinderdagverblijven uit Almere, die gezamenlijk naar voorstellingen komen kijken.

Programma en kaartverkoop
Vanaf donderdag 17 augustus staat het volledige programma op de website www.2turvenhoog.nl en gaat ook de kaartverkoop van start.

Festival 2 Turven Hoog wordt georganiseerd door Stichting 2+producties in samenwerking met de nieuwe bibliotheek, KAF en Corrosia in Almere en de Krakeling in Amsterdam. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Foto: Stekeblind (4Hoog)


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)