Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

KAF op zoek naar nieuwe directeur

Directeur Jeroen van de Wiel heeft aangegeven eind dit jaar Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te gaan verlaten, na vijf turbulente jaren van verandering. KAF, hét theater- en expositiecentrum van Almere, is in die periode ontstaan uit verschillende culturele instellingen die tot die tijd zelfstandig waren. Aan wie Van de Wiel het culturele stokje overdraagt is nog niet bekend. De Raad van Toezicht start vandaag de zoektocht naar een nieuwe directeur voor KAF.

Van Schouwburg naar KAF, naar China
Jeroen van de Wiel werkte de afgelopen jaren onder andere aan de succesvolle transitie van Schouwburg Almere naar KAF. Zo werd er een nieuw team gevormd en moest er een grote verbouwing begeleid worden. Van de Wiel: “In de afgelopen jaren is er ontzettend veel gebeurd. Er is veel veranderd; het gebouw moest geschikt worden gemaakt voor het nieuwe gebruik en was het de opdracht vanuit de gemeente om met KAF het culturele aanbod verder uit te breiden en te consolideren in Almere. Ook hebben we met de nieuwe programmering een breder publiek weten te trekken. Nu de verandering van KAF klaar is, is het tijd voor een periode van bezinning op mijn eigen toekomst. Wat ik ga doen? Fietsen in China! En als ik na drie maanden terugkom kijk ik weer rustig verder.”

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht is Jeroen dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan het begeleiden van de verandering van de oorspronkelijke schouwburg naar het complete cultuuraanbod waar KAF nu voor staat. De grootste Legomaquette ter wereld in de architectuurstudio, het KAFTIVAL voor jongeren en de komende wereldpremière in de EXPO van Daan Roosegaarde zijn daar goede voorbeelden van. De Raad van Toezicht kijkt uit naar de start van het nieuwe culturele jaar met een nieuwe directeur die vol enthousiasme aan de slag gaat om KAF nog meer op de kaart te zetten.

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Kunstlinie Almere Flevoland is een culturele ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, muziek, architectuur, beeldende kunst, workshops, eten en drinken. De activiteiten van Kunstlinie Almere Flevoland vinden plaats onder vier labels: KAF THEATER, KAF EXPO, KAF ACADEMIE en KAF CITYLOUNGE.

Kunstlinie Almere Flevoland | Esplanade 10 | 1315 TA Almere | www.kaf.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)