Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Kasper Jongejan presenteert modecollectie over Almeerse architectuur in tentoonstelling Eremla

De jonge kunstenaar en modeontwerper Kasper Jongejan is mateloos gefascineerd door Almere, de plaats waar hij opgroeide. En zoals mode iets zegt over de identiteit van een persoon, zegt architectuur iets over de identiteit van een stad. Speciaal voor Corrosia Theater, Expo & Film maakt Jongejan daarom nu een tentoonstelling rond zijn eigen modecollecties die Almere op een andere manier laten zien. Daarnaast doet Jongejan tijdens de tentoonstelling in Corrosia onderzoek naar de culturele identiteit van Almere, waarvan de uitkomst later dit jaar in Kunstlinie Almere Flevoland te zien zal zijn. De tentoonstelling Eremla wordt donderdag 16 juni om 17uur geopend in Corrosia Theater, Expo & Film.

De stoffen, prints en ontwerpen van Kasper Jongejan zijn een vrije vertaling van de architectuur en ruimtelijke ordening van Almere. Voor de collectie die in Corrosia Expo te zien is gaat Jongejan in de vijf stadsdelen op zoek naar de meest typische Almeerse architectuur. Is het de aardbeientaart op poten, of zijn het de eindeloze rijtjeshuizen? Naast de architectuur en stedenbouwkunde reflecteert Jongejan in zijn collectie ook op de bouwmaterialen die gebruikt zijn. Tijdens de expositieperiode (mei – september 2016) in Corrosia Expo onderzoekt Jongejan door middel van gesprekken met bewoners de cultuur en subculturen van Almere. Dit onderzoek zal resulteren in een Almeerse klederdracht die dit najaar te zien is in Kunstlinie Almere Flevoland.

Kasper Jongejan
Jongejan (1982) is modeontwerper, kunstenaar, en in het Almeerse circuit ook bekend als graffitikunstenaar. Hij studeerde af aan de Artemis Styling Academie Amsterdam en heeft eerder zijn werk geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en Montana Gallery Amsterdam. Corrosia toonde Jongejan’s werk in de groepstentoonstelling Kerst en Carry in 2008.

Eremla in Corrosia Theater, Expo & Film
16 juni t/m 24 september 2016 
Opening: donderdag 16 juni, 17.00 uur
De tentoonstelling is vanaf 16 juni elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Elke zaterdag worden om 13.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen gegeven.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)