Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Kasper Jongejan presenteert modecollectie over Almeerse architectuur in tentoonstelling Eremla

Donderdag 16 juni opent de tentoonstelling Eremla met werk van modeontwerper en kunstenaar Kasper Jongejan in Corrosia Theater, Expo & Film. Jongejan groeide op in Almere en is nog steeds mateloos gefascineerd door deze stad. En zoals mode iets zegt over de identiteit van een persoon, zegt architectuur iets over de identiteit van een stad. Speciaal voor Corrosia Theater, Expo & Film presenteert Jongejan daarom nu zijn modecollecties die Almere op een andere manier laten zien.

De stoffen, prints en ontwerpen van Kasper Jongejan zijn een vrije vertaling van de architectuur en ruimtelijke ordening van Almere. Jongejan is in de vijf stadsdelen op zoek gegaan naar de meest typische Almeerse architectuur en stedenbouwkundige ontwerpen en heeft dit verwerkt in de modecollecties. Daarnaast reflecteert hij in zijn collectie ook op de bouwmaterialen die gebruikt zijn. Tijdens de expositieperiode (mei – september 2016) van Eremla onderzoekt Jongejan door middel van gesprekken met bewoners de cultuur en subculturen van Almere. Dit onderzoek zal resulteren in een Almeerse klederdracht die dit najaar te zien is in Kunstlinie Almere Flevoland.

Bezoekers ervaren tentoonstelling middels speciale routes
Bezoekers kunnen aan de hand van drie verschillende routes een eigen weg door de modecollecties lopen om zo meer te weten te komen van Jongejans fascinatie met de stad. De verschillende routes gaan in op het werkproces van Jongejan, de vertaling van de stad in de mode en de mening van de bezoekers over het werk. Hierdoor kijken zij niet alleen op een andere manier naar het werk van Kasper Jongejan maar leren ze ook een andere kant van Almere kennen. Ook kunnen geïnteresseerden elke zaterdag om 13 en 15u aansluiten bij de rondleiding door de tentoonstelling.

Kasper Jongejan
Jongejan (1982) is modeontwerper, kunstenaar, en in het Almeerse circuit ook bekend als graffitikunstenaar. Hij studeerde af aan Academie Artemis – Hogeschool voor Styling en heeft eerder zijn werk geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en Montana Gallery Amsterdam. Corrosia toonde Jongejans werk in de groepstentoonstelling Kerst & Carry in 2008.

Eremla in Corrosia Theater, Expo & Film
16 juni t/m 24 september 2016
Opening: donderdag 16 juni, 17.00 uur
De tentoonstelling is vanaf 16 juni elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Elke zaterdag worden om 13.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen gegeven.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Afbeelding: Eremla © Kasper Jongejan


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)