Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Kinderboekenweekgeschenkschrijver Jozua Douglas komt langs bij Boekhandel Stumpel Almere!

Jozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Tijdens de Kinderboekenweek tourt hij het hele land door om boekhandels, bibliotheken en scholen te bezoeken.

Op zondag 7 oktober van 15:30 tot 16:30 uur komt Jozua langs bij Boekhandel Stumpel Almere!
Hij vertelt over zijn boeken, zijn schrijfproces en hij leest voor. Maar Jozua zou Jozua niet zijn als hij er geen spetterende presentatie van zou maken waarbij spionagetrucs en gedachtekracht aan bod komen. Uiteraard kunnen kinderen na de presentatie hun Kinderboekenweekgeschenk laten signeren en met Jozua op de foto gaan.

Jozua Douglas is de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de Costa Banana-reeks. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury, met De gruwelijke generaal (2016) en met De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Beide titels werden ook door het Kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door benoemd tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua's boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels. In november dit jaar verschijnt het eerste deel in een nieuwe serie voor beginnende lezers: Keesie Kippenkop.

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Jozua Douglas en zijn boeken? Volg hem op Twitter, Facebook en Instagram, of neem een kijkje op zijn nieuwe website jozuadouglas.com en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Boekhandel Stumpel Almere
Schutterstraat 18
1315 VJ Almere


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)