Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Charles Loots leidt maandagavond eerste training bij FC Almere.

Klinkende overwinning FC Almere dames. (1-6).

24 maart 2019

Het eerste dames team van FC Almere moest zaterdag aantreden tegen nummer vier op de ranglijst IJsselmeervogels.

 

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Almere de nederlaag van verleden week tegen koploper Kadoelen wilde goedmaken.De tegenstander werd vanaf minuut een onder druk gezet wat resulteerde in vier corners op rij, meer dan wat kleine kansjes kwamen hier echter niet uit. In de negentiende minuut wederom een corner deze werd half weggewerkt waarna Geneva Neslo de bal kon onderscheppen en breed leggen op Bobbi van Hameren die vanaf zestien meter de bal keurig in de verre kruising krulde. (0-1). De druk bleef onverminderd waarna in de vijfentwintigste minuut uit een afgeslagen corner Chamarel Luitjes de bal vanaf zeker 25 meter fantastisch in de kruising joeg en de voorsprong verdubbelde (0-2).

Wie hierna dacht dat Almere gas terug zou nemen had het mis. In de dertigste minuut een snelle ingooi van Sanne Bockweg op Saskia Vermeulen die de bal in een keer door speelde op Esmeralda de Vlugt die vanaf 11 meter bekwaam inschoot en zat FC Almere op rozen (0-3). Almere bleef de betere ploeg en bleef druk houden op het doel van de thuisploeg. Na een schot op de lat van Saskia Vermeulen was het in de vijfendertigste minuut Kaylanya Beaumont die een rush onder nam en naar voren stormde en de bal voor wilde geven maar in plaats daarvan viel de bal schitterend binnen bij de tweede paal. (0-4).
Nog voor rust kreeg FC Almere een strafschop Geneva Neslo werd na een solo binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en was de strafschop terecht. Bobbi van Hameren zette Almere vanaf elf meter op een 0-5 voorsprong.
Na de rust bood IJsselmeervogels iets meer tegenstand maar kansen leverde dit niet echt op. Inmiddels werd er door trainer Lando Sandaal gewisseld en kregen de wisselspeelsters van Almere allemaal speeltijd. In de drieënzestigste minuut een voorzet van Elianne Wijkhuizen die door Esmeralda de Vlugt bij de tweede paal werd binnengekopt (0-6). Kort hierna redde de thuisclub nog wel de eer uit een vrije schop kopte men de eretreffer binnen (1-6). Hierna ging het spel wat op en neer maar veel kansen leverde dit niet meer op, alleen was er nog een schot van Sabina Dumas wat op de lat belande. Helaas moest zij direct hierna geblesseerd uitvallen.
Na negentig minuten stond er een dik verdiende 1 - 6 voor Almere op het scorebord en hebben zij de derde plaats nu stevig in handen.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)