Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

KNVB tipt: voetbalvoorstelling SCHOPPEN: theater op voetbalveld over uitsluiting in de sport

Ga je naar een theatervoorstelling, sta je ineens op een voetbalveld! Nee je staat niet verkeerd; deze voorstelling speelt - net als een voetbalwedstrijd - óp het veld bij voetbalclubs. Want SCHOPPEN gaat over voetbal. Over teamgeest, altijd willen winnen en wat er kan gebeuren als je té fanatiek wordt. Want voor een overwinning moet je blijven samenwerken. Hoe verschillend de spelers in één elftal soms ook zijn. KNVB bondsvoorzitter Michael van Praag: "Voetbal is er voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, uiterlijk of seksuele voorkeur. Dat wil deze theatervoorstelling laten zien. Het wordt gespeeld òp het voetbalveld bij een van onze mooie amateurclubs. Ik raad het iedereen aan."

Als publiek sta je langs de lijn, de geur van gras in je neus. Via een koptelefoon klinken stemmen van de spelers in je oren. De euforie van een overwinning, het drama van een verlies, de kracht van teamspelen en van 22 individuen bij elkaar: dat allemaal is te zien tijdens deze dynamische voorstelling waarin je wordt meegesleept door interactie tussen de spelers, de scheidsrechter en het publiek en door wervelende dansmoves van de acteurs/dansers.

Reactie Michael van Praag – bondsvoorzitter KNVB
Voetbal is er voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, uiterlijk of seksuele voorkeur. En dat dat niet altijd vanzelf gaat. dat is logisch! Dat wil deze theatervoorstelling laten zien.Het wordt gespeeld òp het voetbalveld bij een van onze mooie amateurclubs. Ik raad het iedereen aan.
- Michael van Praag, bondsvoorzitter KNVB –

Publieksreacties
Jullie durven echt iets neer te zetten, een stuk waarbij je alles aan de kaak durft te stellen maar ook meteen de kwetsbaarheid van ons allen ziet. Stoer en kwetsbaar tegelijk. Eigenlijk zouden alle sportopleidingen hier verplicht naar toe moeten, het is de perfecte manier om het gesprek over discriminatie op alle fronten aan te gaan. - Trainer Hans Claessen, HC Trainingen

Het mooiste wat ik ooit op een voetbalveld heb gezien. - Bezoeker (50 jr.) – 
Dit valt niet op papier over te brengen, dit moet je met eigen ogen gezien hebben. Wat een ervaring! - Bezoeker (43 jr.) -

De pers over SCHOPPEN
'Eén team, 'één ploeg, één elftal!', schallen elf schorre mannenstemmen in koor door onze koptelefoon. Ze hebben er woest veel zin in. Hun tegenstander niet minder. Er staat tenslotte wat op het spel: Zwaluwen Utrecht 1911 tegen FC Almere, en dat met veel publiek in een stralende avondzon, op de groene velden in Kanaleneiland. De makers onder regie van Judith Faas veroordelen de grofgebekte voetbaltaal niet. Ze laten in deze mozaïekvoorstelling wel zien, hoe makkelijk grappen over huidskleur, gewicht, geslacht en seks dooretteren in het hoofd van de spelers. Max van 12 jaar, zelf keeper bij de JO13-3, zegt alle scheldwoorden echt te herkennen van zijn eigen wedstrijden.

- De Volkskrant, 9 april 2018
De twee elftallen plus scheids die DOX en BonteHond bij elkaar hebben gebracht voor voetbalvoorstelling Schoppen rennen en duikelen tijdens Festival Tweetakt met zoveel aanstekelijk plezier over het veld dat je langs de lijn, met de geur van aarde en geplet gras in je neus, bijna niet stil kunt staan.

-
Theaterkrant, 9 april 2018
Theatervoorstelling over discriminatie in de sport
SCHOPPEN is theater op het voetbalveld met tweeëntwintig spelers, één scheids en een reservebank. Een voorstelling waarin zelfs de scheidsrechter partijdig lijkt te zijn. En dat is heel normaal, want zeg nou zelf: tweeëntwintig spelers?! Je kan ze niet allemaal even lief vinden.

SCHOPPEN is voor iedereen vanaf 10 jaar. De voorstelling reist langs vier steden, waar de spelers steeds bij een andere voetbalclub te gast zijn. SCHOPPEN ging in première bij Zwaluwen Utrecht 1911 (i.h.k.v. Festival Tweetakt) op 8 april en speelt daarna bij FC Almere, HOV/DSJCR Rotterdam en AMVJ Voetbal (Amsterdam). SCHOPPEN speelt ook als besloten voorstelling voor scholen. Een coproductie van DOX en BonteHond.

Info en kaartverkoop via: www.bontehond.net/schoppen

Speellijst SCHOPPEN 2018
Utrecht / Zwaluwen 1911 / www.tweetakt.nl
UITVERKOCHT
vrijdag 6 april 19:00 try out - uitverkocht
zondag 8 april 18:00 première - uitverkocht
vrijdag 13 april 19:00 - uitverkocht
zondag 15 april 17:00 – uitverkocht

Almere / FC Almere / www.corrosia.nl
zaterdag 21 april 19:00
zondag 22 april 19:00

Rotterdam / HOV/DJSCR / www.maastd.nl

zaterdag 28 april 19:00
zondag 29 april 19:00
maandag 30 april 17:00 

Amsterdam / AMVJ Voetbal / www.krakeling.nl
zaterdag 12 mei 19:00
zondag 13 mei 19:00
zaterdag 19 mei 19:00
zondag 20 mei 19:00


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)