Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • FC Almere maakt zich op voor na-competitie.

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Verga

10 september 2017

Op zondag 10 september 2017 benoemt locoburgemeester René Peeters de heer Verga tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze heugelijke gebeurtenis vindt plaats tijdens het afscheid van de heer Verga als hoofdtrainer en coach bij de Almeerse Hockeyclub.

Als oud-international van Argentinië heeft de heer Verga zijn hockeykennis meegenomen naar Nederland. Sinds 1991 is hij actief in de Nederlandse hockeywereld. Eerst als speler en vanaf 1997 als trainer van topclubs als HGC, Amsterdamsche H&BC en de Almeerse Hockeyclub.

Sinds 2001 is de heer Verga formeel verbonden aan de Almeerse Hockeyclub. In deze periode heeft hij bijgedragen aan de persoonlijke en sportieve ontwikkeling van spelers, speelsters en trainers van de club. Waarbij succes nooit het einddoel was, maar het middel in de strijd voor een beter mens. Door kinderen en ouderen de principes van sporten bij te brengen, konden zij zich verder ontplooien.

Daarnaast is de heer Verga als vrijwilliger actief voor de Almeerse Hockeyclub. Door de jaren heen heeft hij zich ingezet voor vele activiteiten en commissies. Vanwege zijn brede, langdurige en intensieve inzet om met zijn expertise een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het Almeerse en het Nederlandse Hockey wordt de heer Verga benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)