Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • SC Buitenboys laat Laren’99 er met de winst vandoor gaan 2-4.

Kroegentocht voor ouders op maandag 6 november

13 oktober 2017

Opvoeden kan soms lastig zijn. Zeker als het gaat om alcohol, drugs of gamen is het soms moeilijk uw kind de juiste steun te geven. De gemeente Almere, Tactus Verslavingszorg en De Schoor willen u graag een handje helpen en houden daarom een kroegentocht voor ouders van jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. U krijgt informatie en tips die u helpen om thuis samen de juiste keuzes te maken.

Het wordt een bijzondere kroegentocht waarin we u veel informatie en tips willen geven. Hoe kunt u bijvoorbeeld uw kind helpen om nee te zeggen tegen alcohol of tabak? Is het goed om grenzen te stellen? Wanneer gamet een jongere teveel? Deze en meer vragen komen aan de orde.

Vanaf 18.30 uur bent u welkom in Club Cell aan de Schrijverstraat 2 in Almere. De avond wordt om 19.00 uur geopend door wethouder Froukje de Jonge. Daarna vertelt een psycholoog van De KinderKliniek iets over het puberbrein en alcohol. Vervolgens krijgt u workshops in drie verschillende kroegen. Eén over gamen, waarbij jongeren zelf ook games komen demonstreren en u vragen aan ze kunt stellen. De tweede workshop gaat over middelenkennis. In een quiz wordt uw kennis over de verschillende middelen getest. In de laatste workshop leert u door middel van een theaterstuk hoe u het gesprek met uw kind aangaat.

U gaat veel leren deze avond, maar u gaat ook een kijkje nemen in de uitgaansgelegenheden van Almere. De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten. Wilt u deze avond bijwonen? Meld u dan aan via www.tactus.nl of bel naar 088 382 28 87.
Bij het verzenden van de uitnodiging per post voor ouders van tieners in Almere is een vergissing gemaakt. In plaats van de adressering aan de ouders is de uitnodiging per abuis aan de jongeren geadresseerd. De aanhef in de brief zelf is wel gericht aan de ouders. De gemeente verontschuldigt zich voor de eventueel ervaren verwarring.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)