Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Kunstenaar Cindy Moorman in gesprek met Denker des Vaderlands René ten Bos over de invloed van landschap op bewoners

Hoe verhoud je je als mens tot een wereld die meer en meer gecontroleerd en gestructureerd wordt? En welke invloed heeft landschap op de mens? Te midden van de kunstwerken in de tentoonstelling Once more, with feeling in KAF EXPO in Almere zal Denker des Vaderlands René ten Bos op uitnodiging van beeldend kunstenaar Cindy Moorman op dit soort vragen ingaan. Deze avond vindt plaats in het kader van Once more, with feeling: een tentoonstelling over het sociaal perspectief op veertig jaar Land Art in Flevoland. Donderdag 21 december, 20 uur in Kunstlinie Almere Flevoland.

Moorman heeft Ten Bos uitgenodigd naar aanleiding van haar performance en installatie De Constructies (het Wij, het Vlak en de Objecten), te zien in Once more, with feeling in KAF EXPO. In dit werk vraagt ze zich onder meer af of een zo strak geordend landschap als de Noordoostpolder niet een grote invloed heeft op het leven en denken van bewoners. René ten Bos is filosoof en hoogleraar aan de Radboud Universiteit en schrijft over deze invloed, onder meer in zijn boek Water. Een geofilosofische geschiedenis. Op 21 december gaat hij dieper op de vragen van Moorman in. Na zijn verhaal licht Cindy Moorman haar ideeën voor haar performance toe. Vervolgens gaan kunstenaar en filosoof met elkaar én met deelnemers aan Moormans performance in gesprek.

Once more, with feeling
In de polders van Flevoland zijn de afgelopen veertig jaar zeven grote landschapskunstwerken gerealiseerd van internationaal befaamde kunstenaars. Zeven nieuwe kunstenaars hebben zich de afgelopen drie jaar laten inspireren door deze Flevolandse Land Art en een nieuw kunstwerk gemaakt, dat ter plekke is opgevoerd. Met monumentale sculptuur, fotografie en video – historische documenten, vluchtige momenten én maatschappelijke vraagstukken komen de zeven landschapskunstwerken én de interventies samen in een tentoonstelling die het veertigjarig bestaan van de Land Art in Flevoland viert. De tentoonstelling is een hommage – én een uitnodiging om zelf iets bij de Land Art locaties te gaan doen.

Kunstenaars van de Land Art: Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Daniel Libeskind, Robert Morris, Richard Serra, Piet Slegers. Kunstenaars van de Land Art Live interventies: Feiko Beckers, Melanie Bonajo, Gilles de Brock, Zhana Ivanova, Cindy Moorman, Maria Pask, Rory Pilgrim.

Cindy Moorman in gesprek met Denker des Vaderlands René ten Bos
Donderdag 21 december, 20 uur (deuren open om 19.30u)
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10, 1315 TA Almere
Toegang 5 euro, inclusief toegang tot tentoonstelling
Kaartverkoop via www.kaf.nl

Foto: Geert van der Wijk


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)