Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Laatste editie FIRST FRIDAY van dit seizoen op vrijdag 2 februari

FIRST FRIDAY is het culturele evenement in Almere Haven waarbij een jong team programmeurs de kans krijgt om culturele avonden vorm te geven. Bij FIRST FRIDAY kun je ongedwongen genieten van een afwisselend programma met een drankje in de hand. Op vrijdag 2 februari vindt alweer de laatste FIRST FRIDAY van dit seizoen plaats. Deze avond is onder andere de multidisciplinaire voorstelling Self Accusation van Teddy’s Last Ride te zien. Ook staat de intrigerende danssolo Watering a Flower van Elise Maniere geprogrammeerd, wordt de film Bloed Kruipt vertoond en is de elektronische muziek van het duo Onegg te beluisteren. FIRST FRIDAY start 2 februari om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.corrosia.nl.

Teddy’s Last Ride - Self Accusation
Self Accusation van de Oostenrijke toneelschrijver Peter Handke is een sluwe en ironische aanval op onze morele schuld. Een onderzoek naar collectieve schaamte, de absolute schuld van het menszijn, desillusie, spijt en falen. In deze beeldende interdisciplinaire voorstelling combineert Teddy’s Last Ride live muziek, zang en spoken word met dans.

Laras Reinstar - Bloed Kruipt
Regisseur Laras Reinstar en zijn team studeerden afgelopen zomer af aan de Nederlandse Filmacademie met de film Bloed Kruipt. In deze film draait alles voor de 23-jarige kickbokster Kim om een sterke buitenkant. Ze slijt haar dagen in de sportschool met haar trainer Tarik. Maar dan ontmoet ze de aantrekkelijke bewaker Mo. Een jongen die haar ziet staan als jonge vrouw en haar confronteert met haar onvermogen zich kwetsbaar op te stellen.

Elise Maniere - Watering a Flower
Elise Maniere is een eigenzinnige jonge danseres. In haar solo Watering a Flower onderzoekt ze de essentie van de mens. "We willen weten wat onze oorsprong is, ons eerste begin. Misschien omdat we manieren zoeken om onszelf te verbeteren, of juist omdat we terug willen naar die oorsprong."

Onegg
Het Onegg collectief onder leiding van tweeling Ewa en Marysia maakt harmonieuze electronica met analoge synthesizers. Onegg neemt graag het heft in eigen handen. Dat betekent geen laptops, geen draaitafels. 2 februari sluiten ze de avond bij FIRST FRIDAY af met een fijne, maar ook dansbare show.

Zesde editie op 2 februari
De komende FIRST FRIDAY vindt plaats op vrijdag 2 februari bij Corrosia Theater, Expo & Film aan de Markt 43 in Almere Haven. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop voor 5 euro (studenten betalen 2,50 euro op vertoon van hun studentenkaart) aan de deur en via www.corrosia.nl

Houd Facebook, Instagram @Firstfriday036 en de website van Corrosia Theater, Expo & Film in de gaten voor meer informatie over de programmering.

Corrosia Theater, Expo & Film is in 2015 begonnen met het project FIRST FRIDAY waarmee zij jonge cultuurprofessionals de kans geeft om elke eerste vrijdag van de maand een artistieke avond samen te stellen. FIRST FRIDAY wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en Gemeente Almere. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Afbeelding: FIRST FRIDAY #6 © Ted Struwer


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)