Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Laatste kans om House of Arts te bezoeken!

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) opende 27 januari haar deuren voor de unieke groepsexpo, getiteld: House of Arts. Een half jaar lang hebben bezoekers kunnen genieten van verschillende kunstwerken. Van gevestigde namen tot aan nieuw nog te ontdekken talenten. Deze maand komt de iconische groepsexpositie ten einde. De culturele hotspot van Almere laat tot 2 juli zien wat diverse creatives de stad te bieden heeft. Bezoek voor een laatste keer KAF Expo en zie wat o.a Kamp Seedorf, Studio Makkink & Bey inspireert en motiveert!

House of Arts biedt een breed scala aan kunstuitingen, van design, mode en outsiderkunst tot street-art aan. Deze jonge makers en hun kunstwerken nodigen bezoekers uit tot actieve deelname. Kunstliefhebbers maar ook studenten, jongeren en scholieren weten KAF te vinden. En vergeet niet dat KAF creatives, met verschillende achtergronden, heeft uitgenodigd om een alternatieve rondleiding te hosten. Tours onder begeleiding van o.a. vlogger Ismail Ilgun en artiest Ray Fuego koppelden nieuwe inzichten en het publiek aan bestaande exposities. House of Arts is hierdoor een opmerkelijk en ongeëvenaard project geworden. Tot 2 juli kun je deze groepstentoonstelling van o.a Kamp Seedorf, Studio Makkink & Bey, Marlou Fernanda en fotograaf Stacii Samidin nog meemaken.

House of Arts
Dat Flevoland een plek is waar artistieke vernieuwing zich al jaren manifesteert weten weinigen. House of Arts, onderstreept dit met niet eerder getoond werk van zeven uit Flevoland afkomstige kunstenaars. In verschillende disciplines. Deze kunstenaars hebben veel betekend voor de internationale kunstgemeenschap. KAF geeft ze daarom carte blanche om zelf een tentoonstelling in te richten. De gedeelde leefomgeving van de kunstenaars is de verbindende factor, maar is dit in het werk terug te zien? En zijn er meer patronen en gemeenschappelijke kenmerken te ontdekken? De bezoeker bepaalt.

Magical Mystery Tour
Je kunt er niet omheen, de opvallende werken binnen de Magical Mystery Tour zijn in alle hoeken van het strakke KAF-gebouw te zien. Zo vindt de bezoeker er de schilderwerken van Raquel van Haver over ras en religie. Het leverde haar zelfs een nominatie op voor de Koninklijke Prijs voor Schilderkunst. De hypergetalenteerde fashionmuze JeanPaul Paula en conceptuele fotograaf Florian Joahn presenteren surrealistische modefotografie. Maurice van Es creëert vanuit zijn esthetische fotografenoog karakterschetsen van ons dagelijkse leven. Maar ook het werk van documentaire-fotograaf Stacii Samidin siert de muren. Hij zet met zijn fotografie, een streep door het stereotype beeld van radicale bendes. Met de gratis toegankelijke tentoonstelling Magical Mystery Tour eist opkomend talent haar plek op! Een groep van 16 jonge kunstenaars uit heel Nederland geven een onconventionele, artistieke interpretatie. Dit doen zij aan de hand van de thema’s die de gevestigde House of Arts-kunstenaars presenteren. De dynamiek tussen deze kunstenaars geldt als inspiratiebron voor nieuw werk.

Kaartverkoop en extra info

  • De House of Arts en Magical Mystery Tour tentoonstellingen zijn nog tot en met 2 juli 2017 in KAF te zien.
  • De tentoonstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere.
  • Entree voor House of Arts is € 5,- en een rondleiding als groep of individueel is mogelijk op aanvraag.
  • De Magical Mystery Touris gratis toegankelijk.
Voor meer informatie, zie ook www.kaf.nl/expo


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)