Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Laatste week expositie Dysfunctional Matters in Corrosia Stad

‘Readymades’ in de kunst zijn weer helemaal hot. Corrosia Stad presenteert daarom nog tot en met 30 mei de meest aansprekende voorbeelden van hedendaagse kunstenaars in de expositie Dysfunctional Matters. Kunstenaars als Thomas Aangeenbrug, Simon Wald-Lasowski, Steven de Peven, Daan den Houter, Maze de Boer, Noël Loozen en Pieterjan Ginckels halen bekende beelden en symbolen uit hun context waardoor deze ogenschijnlijk alledaagse objecten nieuwe betekenissen krijgen. De expositie wordt op 30 mei afgesloten met de debatavond Talk of the Town #4 over de esthetiek van het dagelijks leven.
Dinsdag t/ zaterdag, 12.00 - 17.00 uur, Stadhuisplein 2, gratis toegang

‘Readymades’ in de kunst zijn weer helemaal hot. Corrosia Stad presenteert daarom nog tot en met 30 mei de meest aansprekende voorbeelden van hedendaagse kunstenaars in de expositie Dysfunctional Matters. Kunstenaars als Thomas Aangeenbrug, Simon Wald-Lasowski, Steven de Peven, Daan den Houter, Maze de Boer, Noël Loozen en Pieterjan Ginckels halen bekende beelden en symbolen uit hun context waardoor deze ogenschijnlijk alledaagse objecten nieuwe betekenissen krijgen. De expositie wordt op 30 mei afgesloten met de debatavond Talk of the Town #4 over de esthetiek van het dagelijks leven.Dinsdag t/ zaterdag, 12.00 - 17.00 uur, Stadhuisplein 2, gratis toegang

Dysfunctional Matters toont werk van jonge, in Nederland werkende kunstenaars en bestaat uit fotografie, sculpturen, schilderijen en film. De kunstwerken bewijzen wat voor fascinerends er kan gebeuren als alledaagse voorwerpen uit hun context gehaald worden. Opeens sta je stil bij iets waaraan je normaal gesproken voorbijloopt en zie je een hele andere inhoud en lading. Want in een kunstomgeving is de originele functie niet meer van belang. Bedoeld of onbedoeld komt die ter discussie te staan, de werken zetten ons op een ander spoor.

Schilder Marcel Duchamp verlegde de loop van de moderne kunst radicaal toen hij in 1913 een fietswiel op een krukje monteerde en dat tentoonstelde. Hij was de eerste die een dagelijks gebruiksvoorwerp presenteerde als een kunstwerk. Zijn ‘readymades’ roepen nog steeds discussie op over het wezen van kunst en begrippen als eigendom, originaliteit en plagiaat. Anno 2015 is Duchamps invloed onder jonge kunstenaars weer groter dan ooit. De huidige generatie treedt in zijn voetsporen, maar op een heel eigen manier. De talenten van deze tijd vinden esthetiek wél belangrijk en zijn niet bang voor uitvergroting.

De expositie Dysfunctional Matters is tot en met 30 mei 2015 gratis te bezoeken op dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, Corrosia Stad, Stadhuisplein 2, 1315 HT Almere.

Talk of the Town #4 – debat
Op de laatste dag van de expositie Dysfunctional Matters organiseert Corrosia Stad een debatavond met deelnemende kunstenaars, sprekers, inspirerende voordrachten en originele voorstellen. Over de esthetiek van het dagelijks leven. Of hoe je populaire cultuur inzet voor verschillende kunstvormen. Aansluitend: Feest!

Kijk op www.corrosia.nl voor meer informatie.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)