Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Land Art Weekend: dronefotografie en meer

Op 2 en 3 juni wordt de Land Art van Flevoland in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. Bezoek tijdens dit weekend één of meer locaties en krijg ter plekke uitleg van een enthousiaste gids. Kinderen kunnen aan de hand van doe-opdrachten op ontdekkingstocht. Ben je geïnteresseerd in dronefotografie? Doe dan mee aan onze dronefotografiewedstrijd! Ga zelf op pad of kom kijken bij Polderland Garden of Love and Fire in Almere, waar je kan meedoen aan demonstraties. Tijdens het Land Art Weekend kan je de landschapskunst van alle kanten bekijken!

Land Art van boven
Vanuit de lucht zie je pas goed wat een landschapskunstwerk doet met zijn omgeving. Zo lijkt het alsof de bomen van De Groene Kathedraal even verderop uit het bos zijn weggesneden. Het kunstwerk Sea Level klieft als een mes door het park. En van bovenaf zie je dat Polderland Garden of Love and Fire bestaat uit lijnen die het kunstwerk symbolisch met andere plekken op de wereld verbinden. Overigens worden landschapskunstwerken al vanaf het begin vanuit de lucht in beeld gebracht: de Amerikaanse 'vader' van de Land Art Robert Smithson filmde zijn kunstwerken altijd vanuit een helikopter. Land Art is ook altijd goed zichtbaar op satellietbeelden.

Dronefotografiewedstijd
Daarom krijg je tijdens het Land Art Weekend de mogelijkheid de landschapskunstwerken vanuit de lucht vast te leggen. Dronefotograaf Laurens de Graaff demonstreert bij Polderland Garden of Love and Fire in Almere het fotograferen met drones en legt je uit hoe het werkt. Heb je zelf een drone? Neem deze dan mee of ga zelf op pad om een of meer van jouw favoriete landschapskunstwerken in Flevoland te fotograferen. Iedereen kan zijn foto's via onze website inzenden voor de speciaal voor dit weekend georganiseerde dronefotografiewedstijd. De wedstrijd sluit op zondag 3 juni om 15.00 uur, waarna een vakkundige jury de foto's direct beoordeelt. De winnaars worden tijdens de feestelijke afsluiting van het weekend bekend gemaakt.

Gids en kids
Tijdens het Land Art Weekend staat op elke locatie een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Ook is er informatie beschikbaar over de activiteiten van onze partners in de omgeving. Voor kinderen zijn er doe-opdrachten om het kunstwerk te verkennen. En bij de Polderland Garden of Love and Fire is er een speciale drone-fotografiewedstrijd voor kinderen. Onder begeleiding van educator Martine Rippen kunnen zij op zaterdag en zondag hun eigen dronefoto's maken - met aan het einde van de zondag een prijsuitreiking voor de mooiste foto!

PROGRAMMA LAND ART WEEKEND

Zaterdag 2 juni
Alle zeven locaties
11:00-17:00 uur - uitleg en doorlopende rondleidingen door gidsen, doe-opdrachten voor kinderen
Hele dag: maken en inzenden dronefoto's voor de wedstrijd
Polderland Garden of Love and Fire, Almere
11:00-17:00 uur - demonstraties dronefotografie door Laurens de Graaff
13:00 - 17:00 uur - dronefotograferen voor kinderen o.l.v. Martine Rippen

Zondag 3 juni
Alle zeven locaties
11:00-17:00 uur - uitleg en doorlopende rondleidingen door gidsen, doe-opdrachten voor kinderen
Hele dag - maken en inzenden dronefoto's voor de wedstrijd
Polderland Garden of Love and Fire, Almere
11:00-17:00 uur - demonstraties dronefotografie door Laurens de Graaff
13:00 - 17:00 uur - dronefotograferen voor kinderen o.l.v. Martine Rippen
Hele dag tot 15:00 uur - maken en inzenden dronefoto's voor de wedstrijd
17:00 uur - feestelijke afsluiting met bekendmaking winnaars dronefotografiewedstrijd, iedereen welkom!

Tip: neem een picknick mee en doe een dejeuner-sur-l'herbe bij een landschapskunstwerk! Bij onze standjes zijn Flevolandse appels en sap verkrijgbaar.

De Land Art kunstwerken van Flevoland zijn van de hand van kunstenaars Robert Morris, Piet Slegers, Marinus Boezem, Richard Serra, Daniel Libeskind, Antony Gormley en Paul de Kort. De locaties zijn te vinden via onze website en Google Maps - kijk op www.landartflevoland.nl voor meer informatie én updates over het Land Art Weekend.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)