Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Brief van Tjeerd Herrema aan burgemeester Frank Weerwind bit.ly/2yzjExt

Leerlingen Artecollege pimpen artesjok

16 juli 2017

Afgelopen donderdag werd de hernieuwde speelhoek van Artesjok Food & Drinks feestelijk geopend. Tijdens de arteweek hebben leerlingen van het Artecollege de speelhoek onder handen genomen, met als doel de lunchroom nog uitnodigender te maken.

Onder leiding van beeldend kunstenaar Mira Ticheler hebben 10 leerlingen van het Artecollege vier dagen keihard gewerkt. Van vrolijke illustraties op de ramen, tot een chill-stellage en skateboardmeubel als boekenkastje aan toe. Eigenaren Leon & Marlou Mathijssen: “Het resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen. Wat hebben de leerlingen er veel creativiteit en energie ingestopt. Onze kleine gasten kunnen nu nog fijner spelen terwijl hun ouders genieten van een hapje en drankje.”

Tijdens het project is naast een nieuwe speelhoek ook de buitenkant aangepakt Op de ramen prijkt de skyline van Almere Poort. Kleurrijke tekeningen laten voorbijgangers zien wat het aanbod van Artesjok is. Leuk van Lieke leverde nieuw speelgoed.

Na de opening werd er een optreden gegeven door een ander projectgroepje uit de Arteweek “Eerste Liefde”, een samenwerking met gezondheidscentrum de Archipel. Ouderen zijn geïnterviewd over hun eerste liefde, waarna de leerlingen hier een nummer over hebben geschreven. Nadat ze het in de morgen aan de ouderen zelf hebben voorgedragen, konden ‘s middags de bezoekers van Artesjok van de ontroerende teksten genieten.

Het artecollege sluit traditiegetrouw het schooljaar af met de arteweek. Het project in Artesjok was een mooi voorbeeld van samenwerking tussen het Artecollege, het bedrijfsleven en een kunstenaar uit Almere Poort.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)