Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Leerlingen uit Flevoland ontwerpen vakantiehuis

25 september 2017

Honderden basisschoolleerlingen gaan het vakantiehuis van hun dromen ontwerpen. Ook klassen uit Flevoland doen mee aan de wedstrijd van de Koos Konijn Foundation. De kinderen mogen een ontwerp maken voor één van de goededoelenhuizen. Door deze woningen kunnen jaarlijks ruim duizend gezinnen die te kampen hebben met ziekte en financiële problemen, gratis op vakantie.

Onder andere basisschool de Dukdalf uit Almere en de Helmstok uit Lelystad doen mee aan de landelijke wedstrijd. Ideeën uit het winnende ontwerp voor een goededoelenhuis worden doorgevoerd in één woning. Daarnaast krijgt de winnende klas een volledig verzorgd feest, inclusief dj, eten, drinken, activiteiten en vervoer, op één van de vakantieparken. De eerste woning van de Koos Konijn Foundation opende 20 mei op vakantiepark Weerterbergen de deuren. De komende jaren zullen er meerdere goededoelenhuizen open gaan. De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties.

Aanmelden ontwerpwedstrijd
De wedstrijd start op 2 oktober 2017. Midden- en bovenbouwklassen die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website www.kooskonijnfoundation.nl/droomhuis. Op de website staan ook hulpmiddelen zoals bouwtekeningen.

Vanaf 2 oktober 2017 heeft iedere groep zes weken de tijd om ontwerpen, schetsen, tekeningen en plannen in te dienen, van eenvoudige kleurentekening tot grootse maquette. In de finaleronde in november worden drie groepen uitgenodigd om hun ontwerp te presenteren. 13 december wordt de winnaar uitgeroepen, die klas mag feestvieren op één van de Roompotparken.

Over de Koos Konijn Foundation
De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties. Koos Konijn is de mascotte en ambassadeur van Roompot Vakanties. Roompot wil iedereen, jong en oud, een onvergetelijke tijd bezorgen, ook mensen voor wie het niet zo zelfsprekend is om op vakantie te gaan. Daarom wil de aanbieder van vakantieparken met de stichting juist de mensen die het zo hard nodig hebben een hart onder de riem steken door ze een paar onbezorgde dagen aan te bieden.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)