Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Lezing door Heleen Bénard in Almere over Joodse feesten

Op vrijdag 14 december is er in Almere een lezing met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Joodse feesten. De bijeenkomst vindt plaats in de Wegwijzer, Makassarweg 80 in Almere. Aanvang is om 09.30 uur en de toegang is gratis, wél is er een collecte voor een doel van Christenen voor Israël.

Joodse feesten
Leven in Israël is leven met Sjabbat en de Bijbelse feesten, en deze feesttijden zijn ontzettend belangrijk geweest voor het Joodse volk in de diaspora van duizenden jaren overal op aarde. Israel is door de geschiedenis de feesttijden van de Here blijven vieren op de bepaalde tijden en doet dat nog steeds. Drie grote feesten zijn pelgrimsfeesten, Pesach, het wekenfeest (Pinksteren) en het Loofhuttenfeest. In Bijbelse tijden ging men op naar Jeruzalem op pelgrimage en nu Israel terugkeert uit de volken wordt de pelgrimage weer hersteld, zij het zonder Tempel. Alles ziet uit naar de komst van de Messias die alles zal herstellen.

Achtergrond spreekster
Vanaf haar 21e werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)