Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Lezing over archeologisch DNA-onderzoek in het Erfgoedhuis Almere

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere; het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het gebouwde erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari introduceert Eveline Altena, DNA-specialist en archeoloog, u in de wereld van archeologisch DNA-onderzoek.

Genetische informatie speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van ons verleden. Wanneer menselijke resten worden opgegraven is DNA-onderzoek een manier om meer te weten te komen over de persoon. Geslacht, gezondheid maar ook uiterlijke kenmerken! De opkomende technologie heeft geleid tot een stortvloed aan genetische informatie van (pre)historische mensen en zelfs populaties! Met deze informatie kunnen vragen worden beantwoord waarvan jaren geleden gedacht werd dat die nooit beantwoord zouden kunnen worden. Tijdens deze lezing kunt u meer ontdekken over DNA-onderzoek in de archeologie. Altena schetst een beeld van nieuwe inzichten op dit gebied en wat de mogelijkheden zijn voor de Nederlandse archeologie.

Eveline Altena heeft archeologie gestudeerd in Leiden en is sinds 2006 werkzaam op het Forensisch Laboratorium voor DNA-onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden. Daar promoveert zij op DNA-onderzoek op archeologische menselijke resten. Daarnaast maakt ze, samen met Lisette Kootker, deel uit van het samenwerkingsverband Skeletloket van waaruit op commerciële basis archeologisch DNA- en isotopenonderzoek wordt uitgevoerd.

Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Dag: donderdag 25 januari 2018
- 16.30 uur inloop
- 17.00 uur welkomstwoord
- 17.05 uur lezing door Eveline Altena
- 17.40 uur borrel
- 18.15 uur einde

Erfgoedhuis Almere is dé plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Erfgoedhuis Almere biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis- en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis Almere is een ontmoetingsplek voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/archeologie

Erfgoedhuis Almere
Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten
Openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag 13.00-16.00 uur.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)